3 položaja za lakši porođaj

Razni položaji mogu da nam olakšaju porođaj, ali svakako treba biti uporan u tome. Dakle samo nameštanje karlice u položaj za porođaj nam olakšava sam porođaj, evo nekoliko primera u kojim položajima nam se karlica namešta za lakši porođaj:

1. Sedenje na pilates lopti je idealno za nameštanje karlice, radi lakšeg porođaja. Visinu lopte određujemo tako što kada sednemo na nju u zglobu kuka i kolena treba da se formira ugao od 90 stepeni, to znači da je lopta prilagođena za našu visinu. U sedećem položaju na lopti možete da radite razne vežbe za stabilizaciju karlice, kao i za jačenje dubokih mišića oko kičmenog stuba, a ukoliko dodate tegiće u ruke, za jačanje ruku i ramenog pojasa.

2. Četvoronoške, odličan položaj za jačanje leđnih mišića, ujedo jačamo ruke i rameni pojas. U ovaj položaj ulazimo tako što se spustimo na kolena i šake postavimo ispod ramena a kolena ispod kukova pod uglom od 90 stepeni. Jako je bitno da nam je sve vreme jak stomak, odnosno da jako stisnemo trbušne mišiće, jer na taj način čuvamo lumbalni deo kičme. Iz ovog položaja možemo da radimo razne kombinacije, možemo da odižemo samo jednu ruku, samo jednu nogu, a ukoliko želimo da otežao, u isto vreme odižemo suprotnu ruku i nogu.

3. Duboki čučanj, takođe omogućava da se karlica namesti za porođaj, u ovom položaju se opuštaju mišići karličnog dna. U dubokom čučnju možemo da radimo i Kegelove vežbe, koje nam služe za jačanje karličnog dna. Duboki čučanj se radi tako što stopala postavimo malošire od širine kukova, i postavimo ih u spoljašnju rotaciju. Celim stopalom se oslonimo na podlogu i petama potiskujemo na dole. Spustimo se u čučanj i zadržimo se 10tak sekundi pa polako ustanemo. Ponovimo 5 puta.

- Oglasi -

autor teksta . naš stručni tim Jovana Elgec, po vokaciji master profesor fizičkog vaspitanja i sporta, ali, ono što je još važnije jedna je od od vas – TRUDNICA 🙂

Još nešto o Jovani

Dugi niz godina se bavi držanjem personalnih treninga i radi sa prestižnim trenažnim sistemima koji se koriste samo u nekoliko fitnes centara u regionu. Njene klijentkinje su u velikom broju i trudnice, kojima pristupa sa mnogo pažnje, nežnosti i razumevanja, što svaka žena u ovom divnom stanju i zaslužuje.

Ne dopustite da Vas trudnoća “izbaci” iz forme, trenirajte i budite zdrave tokom svih devet meseci.
Uživaćete u treninzima koncipiranim posebno za Vas, sa posebnom pažnjom posvećenom trimestru u kojem se nalazite i Vašim individualnim karakteristikama.

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE OD JOVANE

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...