5 bizarnih stvari koje se dešavaju u materici trudne žene

Bebe su divna, slatka, neiskvarena bića… Možda – kada se rode. Dok su u materici ona su čudna, dlakava, ritajuća grudvica bizarnosti. Uverite se i sami.

beba 2

Bebe su dlakave

Ne dlakave kao “jao vidi beba ima brčiće” nego kao, “jao, vidi, nosim King Konga”. Bebice imaju krzno koje se zove lanugo i to su prve dlake koje beba stvara, kao dlačice na breksvi kako bi regulisala temperaturu u materici. Ako je beba rođena bez dlake to znači da se olinjala u stomaku – i sve to pojela.

Svi dečaci su u početku devojčice

“Svi počinjemo sa istim genetskim okvirom. Imamo iste embrione. U početku su svi fetusi isti dok se ne aktiviraju hormoni. Bez testosterona fetus ostaje žensko, a sa njim dobija muške karaktiristike. Ali bitan je detalj da su čak i dečacima počeli da se razvijaju ženski polni organi. Svi smo u nekom trenutku bili žene”, kaže Ričard Bribiskas sa Jejla.

Mališani imaju erekciju u stomaku

- Oglasi -

Hidraulika radi, a majka priroda se pobrinula za to da dečaci imaju test svoje alatke mnogo pre nego što prohodaju. Ako ste mislili da je nerođeni sin koji pokazuje ponos a još nije promolio glavu neobičan… Pa, šokovi ne prestaju u stomaku. Pogađajte gde odlaze svi ti nakupljeni hormoni – dečaci se vrlo često rađaju sa ogromnim testisima. Devojčice imaju nešto blaže posledice – njima su samo pomalo natekle genitalije.

Bebe plaču dok su u materici

Dobro ste pročitali. Bebice tiho jecaju dok su u stomaku. Jedna studija je pokazala da fetusi od petog meseca mogu da reaguju na spoljašnje uticaje kao što je zvuk. Ultrazvuk je uspeo da snimi bebu koja je u materici bez glasa počela da ispoljava pokrete kao da plače. Nepravilno je otvarala i zatvarala usta, pribila se uz ivicu posteljice, a čak joj je drhtala i donja usna.

Tek rođene devojčice imaju menstruaciju, a to počinje u materici

Roditelji kreću da promene princezici pelene i vide krv. Uhvati ih panika da dete nije povređeno ali – ne. To je drevna ženska boljka. Bebe imaju menstruaciju. Da, stvarno. Kada mama puši i dete puši, kada mama ima stres i beba ima stres. Očigledno kada se mami menjaju hormoni – i bebi se menjaju. Zato detence kada se rodi može da ima visok nivo hormona i ima majušnu menstruaciju. Hormoni utiču čak i na dečake – rode se sa nateklim grudima, a ponekad čak imaju i iscedak nalik mleku.

A joj sigurno dosta toga niste znali ? PODELITE SA PRIJATELJIMA DA I ONI SAZNAJU :* HVALA

Evo šta bi još moglo da vam bude zanimljivo

Kako pušenje tokom trudnoće utiče na nerodjenu bebu

LEPOTA RADJANJA :Bebino putovanje kroz svet u maminom stomaku

FANTASTIČNO I ČUDESNO :Trudnoća i porodjaj u 3min (VIDEO)

Komentara
Loading...
404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)