5 snažnih prirodnih antibiotika

0 513

Antibiotici mogu u potpunosti unistiti bakterije ili zaustaviti njihov rast i razmnožavanje. Predstavljamo vam neke od prirodnih antibiotika koje verovatno imate u svojoj kuhinji.

5-najsnaznija-antibiotika

Žalfija

Ova biljka je posebno dobra za grlo, respiratorne infekcije, kao i infekcije u ustima. Takođe je korisna za probleme sa crevima, pomaže pri smanjivanju temperature, groznice i bolova u telu…

Med

U svojoj sirovoj formi med se koristio kao antibakterijsko sredstvo u kulturama širom sveta, za razne rane i bolesti. Dokazano je da ovaj slatki lek može izlečiti osip na koži, opekotine i ogrebotine, očistiti zube i usta od bakterija, zaustaviti krvarenje desni…

Karanfilić

Ako želite ublažiti zubobolju dovoljno je da nekoliko minuta žvaćete karanfilic i bol će prestati. Ipak karanfilić je najefikasniji kada se od njega napravi ulje. Utvrđeno je da ovo ulje ubija više od 60 vrsta bakterija, 15 vrsta gljivica i nekoliko virusa.

Cimet

U jednom istraživanju otkriveno je da cimet može da ubije većinu bakterija koje se nalaze u bolnicama. Takođe može ubiti bakterije koje su otporne na standardne antibiotike, a pokazalo se da je najjači u suzbijanju bakterije ešerihija koli.

Beli luk

Dokazano je da beli luk pomaze pri lecenju, a njegov najlekovitiji aktivni sastojak Alicin ima znacajno dejstvo u lecenju novih bolesti i bakterija otpornih na antibiotike. Široki spektar patoloških organizama, uključujući bakterije, gljivice, parazite i viruse, pokazali su se kao osetljivi na zdrobljen beli luk. Istraživanje takođe pokazuje da beli luk može smanjiti holesterol u krvi i dokazan je njegov uticaj na ćelije raka.

 

Komentara
Loading...