6 namirnica koje će prirodnim putem ublažiti bol

0

Kada osetite bol, vaš prvi impuls može biti da popijete neki lek protiv bolova. Ali skoro svi lekovi protiv bolova negativno utiču na nešto drugo. Ono što umesto toga možete da uradite jeste da počnete redovno da unosite određene namirnice koje ublažavaju bol. Evo o kojim namirnicima se radi.

Desktop

1) KOFEIN

Ako želite da ublažite bol u mišićima nakon vežbanja, može vam pomoći kofein. Studija Uiverziteta u Džordžiji otkrila je da umerena količnina kofeina (dve šolje dnevno) može da ublaži bol u mišićima za 48 odsto.

2) ČAJ OD KAMILICE

Već vekovima unazad ovaj lek se koristi za probleme sa stomakom, nesanicom i anksioznošću, a može da ublaži i bol koji je povezan sa gihtom tako što će smanjiti zapaljenje, tvrdi studija sa Univerziteta Tabriz. Pošto je većina studija obavljena na životinjama, nije određeno koja je preporučena doza. Ipak, ako vas stomak previja ili vas bole zglobovi, neće vam biti lošije ako popijete šolju čaja od kamilice .

3) ĐUMBIR

Dugo se mislilo da je ovaj biljni lek dobar za probleme sa stomakom i prehlade, a izgleda da može da pomogne i u umirivanju bola u mišićima nakon vežbanja ako se uzima svakodnevno.

4) MASNA RIBA (LOSOS I SKUŠA)

Masna riba je puna omega 3 masnih kiselina, koje prirodno deluju protiv zapaljenja. Studija Univerziteta u Pitsburgu otkrila je da određene vrste omega 3 masnih kiselina u ribljem ulju imaju isti efekat na smanjenje bola izazvanog artritisom kao i neki lekovi protiv bolova. Istraživači preporučuju da ljudi koji boluju od artritisa jedu dve do tri porcije masne ribe nedeljno ili da svakog dana uzimaju kapsule sa ribljim uljem od 1,500 miligrama.

5) SOJA

Soja može da ublaži bolove u kolenima izazvane osteoartritisom. U studiji koju je sproveo Univerzitet u Oklahomi učesnici su, podeljeni u dve grupe, svakodnevno pili ili po 40 grama proteina na bazi mleka ili po 40 grama sojinog proteina. Nakon tri meseca, grupa koja je pila sojin protein, prijavila je znatno slabije bolove.

6) VIŠNJE

Istraživači iz Oregona otkrili su da antioksidanti iz višnja imaju veliki uticaj na smanjenje hroničnih zapaljenja odgovornih za bol u zglobovima i bol izazvan artritisom. Kako biste se izborili sa zapaljenjem, svakodnevno pijte 200 mililitara soka od višanja ili jedite svakodnevno šolju višanja.

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online