7 načina da deci leto učinite zabavnim

0

Bilo da je zbog raspusta ili mora, neminovno je da sva deca vole leto. Svi ti dani ispunjeni suncem, brčkanje u bazenu, letnji sportovi, crtanje, slikanje i neprestana aktivnost su delovi leta o kakvom sva deca maštaju.

Kao što možete da pretpostavite, deci koja ostaju kod kuće tokom leta i nije toliko zanimljivo da dane provode gledajući u plafon i sedeći za kompjuterom. Prethodno navedene aktivnosti su sve što vam je potrebno da im leto učinite nezaboravnim, ako ne možete da priuštite plažu i skupe hotele.

Ukoliko je ovo vaš slučaj, evo nekoliko ideja koje vam mogu pomoći oko toga.

Vodite ih na bazen

Ako imate bazen na naduvavanje ili ga ima neko iz vašeg komšiluka, to je još i bolje. Ništa ne pomaže u borbi protiv vrućine kao brčkanje u bazenu. Ne zaboravite da nanesete kremu za sunčanje, inače ćete kasnije morati da se izborite sa opekotinama od sunca i uplakanom decom.

Isplanirajte i ispunite kalendar aktivnostima

Ako vam se čini da su vaši profili na društvenim mrežama ispunjeni isključivo slikama vaših prijatelja kako sa decom pijuckaju koktele na nezamislivo skupim mestima, pogledajte malo bolje. Shvatićete da postoje i druge majke koje su ostale kod kuće, a ipak lepo organizovale aktivnosti za sebe i svoju decu.

Organizujte zajedničko gledanje animiranih filmova, napravite piknik u parku ili dvorištu, napravite sportske igre sa decom iz komšiluka… Mogućnosti su neograničene. Jedino se pobrinite da sa sobom uvek imate dosta hladne vode kako biste i vi i deca ostali hidrirani.

Vodite ih u kupovinu

Kada sunce zapali trotoare, a vi biste ipak da izađete malo iz kuće, uputite se ka obližnjem tržnom centru. Ništa ne može da se poredi sa klima uređajima koje tržni centri imaju, a kao dodatak, možete obaviti kupovinu za predstojeće rođendane i praznike. Ne zaboravite, deca vole kupovinu.

Unesite malo boje u vaš svet

Možete zajedno sa decom da bojite bojanke. Ukoliko nemate nijednu, uvek postoji varijanta sa štampanjem crno-belih slika sa interneta. Iako je bojenje aktivnost koja će im brzo dosaditi, ovo je ipak odličan način da im makar na neko vreme skrenete pažnju.

Napravite nešto zajedno

DIY projekti su odličan način za kreiranje uspomena kojima ćete rado ukrasiti svoj dom. Seckanje sličica iz starih magazina, stare kutije, saksije, od svega toga je moguće napraviti nešto zaista zapanjujuće. Nema potrebe naglašavati koliko ćete DIY projekata pronaći na internetu, zato ne čekajte. Bacite se na posao!

Hranom do zadovoljstva

Deca vole da pomažu, posebno kada je reč o kuhinjskim poslovima. Napravite desert kome neće moći da odole. Obavezno i njih uključite u proces pripreme.

 Napravite avanturu

Potraga za blagom u dvorištu je, na primer, odličan način da zabavite decu. Sakrijte kovčeg ispunjen, recimo, mafinima ili nekim drugim slatkišima i nacrtajte mapu koju će deca slediti u potrazi. Ukoliko imate vremena, možete da spojite lepo i korisno, pa da osmislite tragove koji će zahtevati malo matematike, pa ćete na taj način dodatno podsticati rad sivih ćelija na jedan krajnje zabavan način.

izvor.zenskimagazin.rs

Komentara
Loading...