7 najčešćih uzroka koji dovode do pobačaja

Da saznamo koji su to . Ovo je jako važno da svaka žena zna !!

Image: 0156401455, License: Rights managed, Property Release: Yes, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.com, Free

 

Hromozomopatija
Hromozomopatija dovodi do 60 % pobačaja. Hromozomi su sićušne strukture u svakoj ćeliji koja nosi naše gene. Mi ih imamo 23 para, jedne od majke, a druge od oca. Ponekad kad se jaje i sperma sretnu . jedno od njih je pogrešno i onda hromozomi ne mogu da se pravilno vezu i to dovodi do pobačaja. Parovi koji su iskusili 2 ili više pobačaja za redom , naučili su kroz medicinska testiranja da hromozomopatija ne pogadja njih ali da sprečava trudnoću.
Ukoliko ste imali pobačaj, budite strpljivi.

Abnormalnosi materice i nesposobnosti cerviksa
Ukoliko vam materica nije pravilnog oblika takodje može doći do pobačaja zato što embrion ne može pravilno da se smesti i ne može da uzima hranu koja je potrebna fetusu za razvoj.
A i slab cerviks je takodje jedan problem koji dovodi do spontanog pobačaja .Zato što već pri kraju prva tri meseca fetus postaje veći i teži, i ukoliko je cerviks slab, on ne može da ga zadrži.

Imunološki poremećaji
Jednostavno zbog imunoloških problema žensko telo neće da prihvati nikako “strano telo” u svom organizmu i odbacuje fetus.
Zato, žene koje imaju ovih problema, treba da budu jedan period pod odgovarajućim terapijama.

Bolesti kao što su dijabetes, ili problemi sa tireoidnom žlezdom
Ovi problemi često izazivaju pobačaj, jer žena koja pati od ovih bolesti, ne može da zadrži embrion. Ali ove bolesti se mogu kontrolisati lekovima, tako da je samo potrebo redovno kontrolisanje i pridržavanje terapije.

Sindrom policističnih jajnika
Žene sa ovim problemom imaju više muskih hormona koji dovode do neregularne ovulacije i menstruacije. Izmedju 5 i 10 % žena ima ovaj problem. Ali takodje i ovaj problem se rešava pravilnom terapijom lekovima.

Infekcije i bakterije
Bakterije u reproduktivnim organima mogu da budu jako štetne. One sprečavaju embrion da se razvija. Antibioticima se može rešiti ovaj problem. Ali što je najgore, obično nismo svesni da ih imamo dok ne naprave neki problem, jer ne postoje nikakvi simptomi koji će nam ukazati da ih imamo.

Stil života- alkohol, cigarete, droga, otrovi
Pusači imaju više šansi da iskuse pobačaj od nepušača. Takodje i alkohol, droga i ostali otrovi mogu dovesti do ovog problema. I one žene koje rade u zubarskim ordinacijama, operacionim salama, laboratorijama sklone su pobačaju iz nepoznatog razloga.
Ukoliko radite na nekom od ovih mesta, čim rešite da ostanete trudni, ukoliko je moguće, izbegavajte ova mesta.

PREPORUČUJEM DA JOŠ I OVO PROČITATE

Pobačaj

Mitovi o spontanom pobačaju

OPREZ!! Hiljade žena ne znaju da imaju ovu opasnu infekciju koja može uzrokovati pobačaj ili prerani porodjaj

Razlozi za pobačaj u prvoj trudnoći

I JEDNA DIVNA PRIČA I NEVEROVATNA PRIČA PROČITAJTE

Ova beba preživela je spontani pobačaj i abortus

Komentara
Loading...