7 zaprepašćujućih činjenica o trudnoći

Mnoge žene smatraju materinstvo najvećim darom. U toku trudnoće, sve može proći kako treba , ali može biti i problema. Ako razmišljate da zatrudnite, trebalo bi da se upoznate sa svim činejnicama pre nego što to ostvarite, kako se ne biste našli u “nebranom grožđu”.

 

28999_shutterstock_86378002-e1336508663556_200x180

 

1) OTISAK UDOVA

 

U nekim slučajevima, u toku poslednjih meseci trudnoće mogu se jasno videti bebine ruke, noge i drugi delovi tela ocrtani na stomaku kada se beba pomera ili rita.

2) PUŠITE AKO ŽELITE DA DOBIJETE DEVOJČICU

 

Neke studije su pokazale da parovi koji puše u vreme začinjanja bebe imaju veće šanse da dobiju devojčicu.

 

3) DEČACI MOGU IMATI EREKCIJU DOK SU U STOMAKU

 

Dobro je poznata činjenica da deca sa tri do četiri godine počinju da istražuju svoje telo, ali je manje poznata činjenica da dečaci mogu imati erekciju još dok su u stomaku.

 

4) TRUDNA GODINU DANA

 

Kada ste trudni, devet meseci morate paziti na sve što radite ako želite da rodite zdravu bebu. Ako ste ikada poželeli da skratite taj period, budite srećni, jer postoje slučajevi žena koje su bile trudne čak godinu dana. Najduža trudnoća u istoriji trajala je 375 dana.

 

5) POROĐAJ

 

Kada se žena prvi put porađa, porođaj može trajati i 14 sati ili čak i duže. Ali je zato rezultat tog mukotrpnog procesa neprocenjiv.

 

6) KONTRAKCIJE NAKON POROĐAJA

 

Nakon porođaja, možete imati kontrakcije nekoliko narednih sati. To se dešava zato što se telo polako smiruje od grčeva u stomaku i napinjanja tokom porođaja. Moguće je da ih nećete ni osetiti, jer ćete se osećati ošamućeno od lekova koje vam daju u bolnici.

 

7) TRUDNI TATA

 

Mnogi veruju da samo majke mogu bezuslovno voleti decu, jer su ih one nosile u svom stomaku devet meseci. Ali postoje neki očevi koji su iskusili  iste simptome kao i njihove žene – ugojili su se ili su imali jutarnje mučnine. Ovaj simptom je poznat kao “empatijska trudnoća”. CoaTM

Komentara
Loading...