8 biljaka koje je dobro držati u spavaćoj sobi zbog boljeg sna

PA DA VIDIMO KOJE SU TO BILJKE 😉

1. Jasmin

jasmin

Mnoga istraživanja su pokazala da je jasmin jako dobar za opuštanje i miran san. Otklanja nervozu i podiže raspoloženje. A takodje i zbog svog izgleda i cvetova unosi vedrinu u vaš dom. I fenomenalno miriše.

2. Lavanda

lavanda

Lavanda je prirodni lek za mnoge stvari. Zbog svog mirisa koristi se i za pravljenje sapuna, parfema, šampona. Takodje i neka sredstva za čišćenje se prave od lavande. Ona otklanja nervozu i nesanicu.

3.Gardenia

gardenija

Gradenia ima toliko uticaja na spavanje, skoro kao i tablete za spavanje. Istarživanja u Nemačkoj koja su vršena na miševima, pokazala su da su miševi koji su bili zatvoreni u kavezu sa ovom biljkom, zbog njenog jakog mirisa postali manje aktivni i samo su sedeli u uglu. Takav uticaj ima i na ljude, samo u blažem obliku. Pa tako pomoću ove biljke možete se zaista opustiti i otići maštanjem u zemlju čuda.

4. Svekrvin jezik 🙂 e ovu snajke da nabave 🙂

svekrvin jezik

Ima neobičan naziv, u narodu baš poznat pod ” svekrvin jezik”. Povoljno utiče na prozivodnju kiseonika u prostorijama. Idealna je za spavaću sobu. Ne traži puno pažnje i ne košta puno. U istarživanju NASE, dokazano je da je ovo jedna od 12 biljaka koja je najbolja za proizvodnju kiseonika.

5. Aloja

aloja

Još jedan od dobrih prirodnih lekova za mnoge stvari, naročito za ožiljke i opekotine. Takodje i jedan od najboljih osveživaca kuče. Ukoliko u vašoj kući postoje neke otrovne hemikalije, to ćete odmah znati po ovoj biljci. Na njenim listovima pojaviće se braon krugovi.

6.Engleski bršljan

engleski brsljan

NASA ovu biljku stavlja na prvo mesto kao najbolju za proizvodnju kiseonika. Laka je za održavanje, brzo raste. Preživljava na svim uslovima, od niskih temperatura pa do jakog izlaganja suncu. I zaista je pogodna i efikasna za držanje u spavaćoj sobi.

7.Crvena dračaena

 

Naizgled deluje da je mnogo velika, ali nije tako… Idealna je za neki prazan prostor u uglu neke prostorije, i fenomenalna je za ukras zbog svojih neobičnih listova.Da bi rasla brzo potrebno joj je dovoljno svetlosti, pa je treba držati kraj prozora. Idealna za čišćenje štetnih gasova iz kuće.

8.Zlatni pothos

Takodje Nasa smatra i ovu biljkom idealnom za proizvodnju kiseonika i za bolji san. Lepa je i kao ukras, jer ima velike listove koji padaju niz saksiju. Ne zahteva puno zalivanja niti puno svetlosti, tako da je laka za održavanje.

Komentara
Loading...