9 super trikova koji smanjuju bol tokom depilacije

Depilacija voskom jedna je od najpopularnijih metoda uklanjanja dlačica, ali  ova tehnika može biti poprilično bolna i neugodna. Kako bi vam olakšali posao, donosimo 9 jednostavnih trikova koji značajno ublažavaju bol

9-trikova-za-depilaciju

1. Mala površina kože
Ako depilirate noge, krenite s područjem oko gležnjeva, ako ipak krećete od ruku prvo obradite područje iznad zgloba šake. Manja površina olakšaće vam posao i detaljnije ukloniti dlačice, a bil će biti značajn manja.

- Oglasi -

Napravite domaću pastu za depilaciju za dve minute (PROČITAJTE)

2. Tableta protiv bolova
Oko pola sata pre odlaska na depilaciju popijte tabletu protiv bolova. Ona će značajno podići vaš prag boli i time vam pomoći da lakše prebrodite depilaciju.

Depilacija sa brašnom :PROBAJTE MAME (PROČITAJTE)

3. Hladan oblog za kožu
Kockice leda zamotajte u najlon tpa u krpu. Krpom trljajte područje koje ćete depilirati dok ne osetite da vam je koža lagano otupila na podražaje. Led će delovati poput analgetika jer će utrnuti kožu i povisiti vaš prag boli.

4. Piling kože
Pre nego krenete s depilacijom napravite lagani piling kože. Na taj način ćete ukloniti mrtve ćelije kože i omogućiti dlačici da lakše izađe, a time sebi olakšati posao i smanjiti bol tokom depilacije.

5. Izbegavajte preduge dlačice
Dlačice na telu duže od 6 do 7 milimetara pre depilacije trebali bi skratiti. Duga dlaka značajno će pojačati bol prilikom dpilacije, a postoji opasnost od pucanja folikula zbog čega depilacija neće biti potpuno uspešna.

6. Recite zbogom bijaču
Želite telo da depilirate voskom zaboravite na brijač i budite dosledni vosku. Brijanjem dlaka raste oštro zbog čega prva depilacija voskom možda neće biti toliko uspešna. Ali nakon što ste probili led, dlačice će rasti puno tanje i time vam olakšati daljnju depilaciju i smanjiti dozu boli.

Evo zašto su tange i depilacija najveći neprijatelj svake žene (PROČITAJTE)

7. Koristite obe ruke
Kako bi postupak depilacije bio što uspešniji i manje bolan, koristite obe ruke. Nakon što nanesete trakicu za depilaciju na kožu, jednom rukom zategnite kožu i držite je zategnutom, a drugom rukom povlačite trakicu s voskom.

Sprečite urastanje dlaka u četri koraka (PROČITAJTE)

8. Izbegavajte one dane u mesecu
Depilaciju ne bi trebali raditi tokom ta dva dana pre i nakon menstruacije. U tom periodu prag boli je najniži zbog čega depilacija može biti prava muka.

9. Nakon depilacije
Kako bi sprečili iritacije na koži, 24 sata nakon depilacije izbegavajte odlazak na sunce, aromatizirane losione ili one koje sadrže alkohol, usku odeću.

Komentara
Loading...