9 zapanjujućih priča o porodjaju

1. Žena se porodila dok je trčala maraton.

žena se porodila dok je trčala maraton.
Amber Miller, bila je skoro u 39. nedelji trudnoće i čekala je drugo dete kada je odlučila da učestvuje na maratonu u Čikagu. Trčala je čak i kada su joj počele kontrakcije pred sam kraj trke, nije htela da odustane. Kad je stigla na finalnu liniju, uspela je čak i da pojede nešto pre nego što je rodila jednu zdravu devojčicu.
Završila je maraton za 6 sata, 25 minuta i 50 sekundi. To nije njen najbolji rezultat, ali je i u tom stanju uspela da pobedi muža.
Evo šta ona kaže:“ Doktor mi je dozvolio da učestvujem na maratonu i moj suprug je takodje učestvovao samnom. Svi su sa čudjenjem buljili u mene. Ja obožavam da trčim i to sam radila tokom cele trudnoće. A znam da se mnogi ne bi usudili to da rade. Ubrzo čim je trka bila gotova one prave kontrakcije, na svakih 5 minuta su krenule. Uputili smo se u bolnicu i brzo sam na svet donela devojčicu, June.“

2.Tinejdzerka se porodila tokom boks meča, a nije ni znala da je trudna.

Tinejdzerka se porodila tokom boks meča, a nije ni znala da je trudna.
17-godišnja Pamela Vugts, odvezena je u bolnicu odmah nakon boks meča, jer je dobila strašne bolove. Čim su stigli u bolnicu, Pamela se porodila. Rodila je devojčicu a da nije znala ni ona niti bilo ko od njenih da je bila trudna. Kada je ušla u ring Pamela je bila u 7. mescu trudnoće. Kada je osetila bolove u stomaku, odmah je počela i da krvari i meč je prekinut i hitno su je odveli u bolnicu.
Pamelin otac je izjavio:“ Uvek je bila malo punašna, ciklus joj je bio redovan, a što je postajala krupnija mislili smo da je to samo zbog toga što se ugojila tokom praznika.“ Pamela se porodila carskim rezom i na svet donela devojčicu.Ona sada živi sa svojim roditeljima i zajedno paze na devojčicu.

3.Žena u komi rodila blizance

- Oglasi -

Žena u komi rodila blizance
Žena koja je ležala u bolnici u komi rodila je blizance dok je njeno telo održavano u životu. Mesec dana je bila na respiratorima.
Christine Bolden je pozlilo dok je šetala Micigenom sa svojim dečkom i trogodišnjim sinom. Pet dana kasnije 26-godisnja Christine pala je u komu od moždanog udara. Mesec dana kasnije, dok je još bila na aparatima, rodila je blizance Nicholas i Alexander . Imena su izabrali pre njene bolesti. Dečaci su rodjeni u 25. nedelji trudnoće i izolovani su u inkubatoru.
Tetka je izjavila:“ Često sam bdela uz njih, mazeći njen stomak i moleći se bogu da spase bar decu kad već njoj nema pomoći. I hvala mu što nam je bar podario ove dečake.“
Doktori su izjavili da je ovo jedan baš tezak prizor. Svaki roditelj bi dao svoj život samo da dete bude živo i zdravo. Takodje kažu i da 70% beba rodjenih u 25. nedelji prežive, ali uvek postoji rizik od trajnih posledica. Nadaju se da će sa ovim bebama biti sve u redu, ali bebe su još male da bi se sa sigurnošću znalo da li će biti nekih neželjenih posledica.

4.U Njujorku žena se porodila u liftu nakon što su je iz bolnice poslali kući.

U Njujorku žena se porodila u liftu nakon što su je iz bolnice poslali kući.
31-godišnja Njujorčanka porodila se u liftu svoje zgrade nakon što su je medicinske setre poslale kući jer porodjaj još nije blizu.
Ninfa Ramirez i njen suprug Armando brzo su otilši u bolnicu jer je Ninfa dobila bolove. Ali su joj tamo rekli da porodjaja još neće biti i da se vrate kući.
Čim su stigli u zgradu porodjaj je počeo u liftu. Orlando je svojim rukama izvršio porodjaj i rekao je da je to bilo jedno prelepo iskustvo. Dobili su devojčicu.

5.Trudna žena porodila se na podu u zatvoru nakon što je uhapšena.

Trudna žena porodila se na podu u zatvoru nakon što je uhapšena.
Hrabro osoblje kalifornijske policijske stanice oživelo je tek rodjenu bebu koju je 29-godišnja majka rodila u zatvoru nakon hapšenja jer je bila pijana i drogirana.
Devojčica je rodjena 3 meseca pre termina i prestala je da diše. Policajci su uspeli da je spasu dok su čekali da dodje hitna pomoć. Onda su i majka i dete odvezeni u bolnicu.
Nakon oporavka policija je ženu vratila u zatvor, jer nisu hteli da joj oproste što je bila pijana i drogirana, a pri tome i trudna.

6.Žena se porodila u toaletu u avionu Emirata.

Žena se porodila u toaletu u avionu Emirata.
Žena kojoj je nastupio prevremni porodjaj porodila se u avionu.
Osoblje u avionu bilo je primorano da hitno sleti u Vijetnam nakon što je žena iz Filipina donela na svet dečaka pre vremena. Dve medicinske sestre sa Filipina pomogle su tokom porodjaja dok je avion leteo od Dubajia prema Manili. Bebu su dobro utoplili dok su čekali da slete.  Majka je odlučila da bebu nazove EK, zbog znaka Emirata na avionu. Jedna medicinska setra je izjavila:“Videla sam ženu kako ide prema toaletu u bolovima. Otac je bio bespomoćan. Hodao je gore-dole u suzama. Ponudila sam se da pomognem. Ušla sam u toalet i videla bebu koja je bila čudne boje zbog nedostatka kiseonika. I brzo smo joj očistili usta, nos i uši od amnionske tečnosti i dali masku sa kiseonikom.“
35-godisnja majka je otpuštena iz bolnice ali beba koja je rodjena u 27. nedelji još uvek je u opasnosti i izolovana je u inkubatoru.

7.Žena, vojnik, iz Britanije porodila se neočekivano u Avganistanu.

Žena, vojnik, iz Britanije porodila se neočekivano u Avganistanu.
Žena je rekla medicinskim sestrama da oseća jaku bol u stomaku i ubrzo je rodila dečaka- prvo dete koje je ikada rodjeno u britanskim vojnim snagama. Britanski ministar je izjavio da žena nije ni znala da je trudna.
Ona je bila u Avganistanu 5 meseci i rodila je dete u kampu.  Vlada Britanije ne dozvoljava ženama da idu na vojne operacije ukoliko su trudne.
I majka i dete su u solidnom stanju u bolnici i pružena im je maksimalna nega. Tim doktora će nakon oporavka ove žene, leteti sa njom i bebom, da bi se bezbedno vratile u Britaniju.

Doktora je izjavila da postoje žene koje ne nose bebu u stomaku nego dublje unutra i zato se stomak tokom trudnoće i ne vidi. Neke imaju i redovne cikluse i zato nikada ne posumnjaju da su trudne. Neke žene nemaju ni mučnine niti bilo kakve znake trudnoce.

8.Žena od 240 kg porodila se u Rumuniji.

Žena od 240 kg porodila se u Rumuniji.
25-godišnja žena, teška 250 kg porodila se u Rumuniji. „Ovo je naše prvo dete, plod ljubavi mene i mog budućeg muža koji ima samo 70 kg. Želela sam ovo dete više od svega.“rekla je Victoria Lacatus. Devojčica je rodjena carskim rezom i teška je 2,900 kg.
Žena je iz južne Rumunije ali se porodila u Bukureštu, zato što su joj u bolnici u njenom gradu rekli da nemaju dovoljno veliki krevet za nju. Tri tima medicinskog osoblja i vatrogasaca bili su potrebni da bi ovu ženu uneli u bolnicu. U bolnicu su izjavili da je žena bila dobro posmatrana jer je imala problema sa tireoidnom žlezdom.

9.Žena se porodila na autoputu.

Žena se porodila na autoputu.
Angela se porodila na autoputu jer nisu uspeli da stignu na vreme do bolnice. Na svet je donela deČaka Alexander.
Angelin suprug je izjavio da se beba tako brzo rodila da nije bio svestan Šta se to dogadja.
Alexander je rodjen sa 3,900 kg i majka i beba su dobro. Ovaj bračni par sada ima 2 sina.

Ludilo svakakvih porodjaja ima na ovom svetu 🙂

Evo možda vam se još i ove priče dopadnu pa pročitajte

Neočekivani porođaj: Jednog blizanca rodila u kupatilu, drugog u spavaćoj sobi! (VIDEO)

Mama se porodila u mini kombiju dok je njen muž vozio i sve ovo snimio

Video koji ostavlja bez daha : Prirodni porodjaj kod kuće

Priča jedne majke :Moje telo posle porodjaja

Komentara
Loading...