99 % VAM JE BABICA NA POROĐAJU POVREDILA DETE !!

Izostaje ciklis, posle dva dana, na testu dve crtice, nisam ni odradila test bile su dve crtice.

FOTO.privatna arhiva naše čitateljke 

- Oglasi -

Sreća nevidjena, odlazim na uz kod svog doktora. Moja tačkica je bila 5 nedelja. Zakazuju mi dabl test, sve uredno, savršeno. Ja prvorotka sve me zanima. Na svakoj kontroli sam doktora sve ispitala noge ruke prsti srce pluća mozak, sve na mestu sve u redu.

Termin mi je bio 6.avgust. 31.jula odem na redovan CTG moj doktor mi kaže, polako idite kući spremite se i pravac BETANIJA, imate kontrakcije. Ja reko kako imam kontrakcije kad me ništa ne boli. Dodjem kući spakujem kofer, muž dodje sa posla popijemo kafu, i polako krenem u Betaniju.

Tamo me zadrže jer imam kontrakcije, al ja nemam bolove. Oko 22h legnem i zaspim, u 23:30 moram u toalet, odlazim, na sred toaleta meni pukne vodenjak, ne znam šta me snašlo, kažem sesti jer ne znam, mislim da mi je pukao vodenjak, a ona otresito misliš ili ti je pukao ja viknem pa curi iz mene voda neka stalno.

Porodjaj je usledio posle 16h. Rodila sam sina ocene 9/10 u terminu, zdrav, prav. Kako su tvrdili. Meseci su prolazili, u šestom mesecu, vidim ja, al vide i drugi da moje dete stalno drži desnu rukicu u pesnici. Ja se sve nadam nije ništa strašno, to je sve individulno, al ne sedmi mesec on je ne otvara stalno je u pesnici, odem kod pedijatra, dobijemo uput za fizijatra, i doktorka mi kaže da verovatno nije ništa strašno.

Zakažemo pregled, odemo na pregled doktorka zakaže da ga dovedem u bolnicu na vežbe. Dobro, odradićemo vežbe, sve ćemo odraditi i dalje mislim da nije ništa ozbiljno.

11.maja smo ostali u bolnici, 12.maja doktorka nas šalje na uz glave jer je fontanela otvotena. Doktorka sa uz me pita jel vi prvi put radite uz, ja kažem da. Ona odgovara dobro ima nešto vaša doktorka će vam reći. Ja uzimam moje dete sa stola, izlazim iz sobe uplakana ostavljam sva dokumenta, stignem na odeljenje, pa se vratim na uz po dokumentaciju. Presaberem se.

ŠOK – NEVERICA -TUGA-BES

Ujutru dolazi dr, krece pricu DETE VAM IMA CISTU NA MOZGU, šta mi sve nije nabrojala da mi dete neće moći. Kad nisam u nesvest pala. Kad sam je pitala od čega je nije znala da mi kaže.

Posle dve nedelje izlazimi iz bolnice,sa fizikalne terapije ja sam se presaberem i kažem sebi da ću mu biti najveća moguca podrška, i jesam. Idem dalje da tražim odgovore, zakazem CT u Tirševoj, gde mi dr govori da cista nije opasna, sreća u nesreći, da mi je dete na porodjaju verovatno babica povredila 99% sam siguran, al nije mogao čovek pismeno da mi da.

Moj sin prvenac, sada ima dve godine, super je rukicu sve više koristi, ne koristi je savršeno ali se trudimo radimo vežbice svaki dan sa njim , I ide na bolje, priča kao navijen, dobio je i batu. Mama ima traumu veliku vezano i za batu, al to ćemo drugom prilikom.

PORUKA ZA BUDUĆE MAME 

Moj savet svim mamicama verujte svojoj dečici, veliki su oni borci, budite im podrška i pomoć najveća, ostalo će sve samo doći.

Hvala mojoj dragoj čitateljki što je podelila njenu priču sa nama. Želela je da ostane anonimna za javnost  i aj to poštujem . Njenom malom sinčiću želim brzo ozdravljenje , borac je to ja u to ne sumnjam :* 

autor priče : anonimna mama 

izvor.devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NAĐE NA DRUGIM PORTALIMA !!

I OVE PRIČE SU OSVOJILE VAŠA SRCA 

Komentara
Loading...