Recept za domaće After Eight čokoladice

0

Volite li slavne After Eight čokoladice koje u savršenom odnosu kombinuju mentu i crnu čokoladu? Poslastica koja je idealan poklon ali i slatkiš koji savršeno ide uz kafu ili čaj. Ukoliko ste od onih kojima je ova čokolada jedna od tihih pasija, evo recepta kako da je napravite u kućnim uslovima…

Na pravom ste mestu ako vas zanima kako da kod kuće napravite After Eight čokoladice. Istina je, njihova savršenost, između ostalog leži i u onim zasebnim pakovanjima, svake pojedinačno, ali ako zaboravite na elegantnu ambalažu, a usredsredite se na ukus, onda vas svega nekoliko redova deli od toga da saznate kako da čokoladu sa mentom i to baš onu After Eight, napravite u sopstvenom domu.

andes-mints

Za domaći After Eight biće vam potrebno:

120 g kakaa u prahu
120 kokosovog ulja
3/4 šoljice sirupa agave
80 g sveže mente
šoljica badema

Postupak pripreme:

Na umerenoj temperaturi otopite kokosovo ulje, koje potom pomešate sa 1/4 šoljice sirupa agave i kakaa. Podelite smesu na pola razlijte je u pleh i odložite u zamrzivač. U međuvremenu pripremite fil. Mentu, bademe (mlevene) i kašičicu kokosovog ulja pomešajte i sa ostatkom sirupa agave umutite mikserom. Prelijte ovu smesu na onu prethodno ohlađenu tako da dobijete drugi sloj, a njega onda zalijte ostatkom kakaa (koji će zameniti čokoladni preliv) i ponovo pleh vratite u zamrzivač. Poslasticu služite hladnu, u oblicima i veličinama koje sami odredite!

izvor.citymagazine.rs/

JOŠ SLATKIŠA

Komentara
Loading...