Ako nije pravilno strukturisan, porodični život može biti prilično težak! 3 greške u braku po mišljenju oca Andreja

0

Sveštenik Andrej Tkačev ističe da supružnici moraju unapred znati sa kakvim izazovima se mogu suočiti u braku kako bi se mogli nositi sa njima. On takođe govori o tome da postoje tri ključne greške koje mnogi parovi prave u braku, a koji utiču na loš život i odnos supružnika. 

1. Žive zajedno sa roditeljima; Muž i žena moraju živeti odvojeno od roditelja. Ne bi se trebali useliti zajedno iz razloga što dve domaćice u kuhinji ne mogu da funkcionišu. Ova situacija nije povoljna ni za ženu ni za njenu svekrvu. Vremenom se mogu pojaviti svađe, ogorčenost i ljutnja.

Dve žene pod istim krovom mogu biti problem. Zbog toga mladi bračni par treba uvek da živi odvojeno. Majke ponekad misle da sve znaju i bez pitanja rade neke stvari iz najbolje namere, a nisu ni svesne da mogu uzrokovati probleme mladom bračnom paru.

2. Ne izvršavanje bračnih dužnosti; Ponekad supružnici imaju jako dobre odnose, ali kada je u pitanju intimnost stvari nisu baš sjajne. Žena ne bi smela lišiti svom muža intimnosti u suprotnom će on otići kod druge žene. Isto se može desiti i kad je situacija obrnuda.

Ispunjavanje bračnih dužnosti je jako važno da bi supružnici imali skladan i drećan brak.
3. Loše vaspitavanje dece; Lepo ponašanje se uči u kući, zbog toga je jako važno da roditelji lepo vaspitavaju svoju decu. Nažalost, mnogo je roditelja koja ne znaju kako vaspitati dete i sve im dopuštaju, što može predstavljati veliki problem kasnije kada dete odraste.
Roditelji bi pre svega svojim dobrim primerom trebali da pokažu deci kako treba da se ponašaju. Trebaju da izbegavaju svađe i rasprave pred decom, jer deca ne bi trebala da gledaju kako njihovi roditelji galame jedno na drugo.!

- Oglasi -

BONUS TEKST 

Morate da znate da rizikovanje za bilo šta u životu, a naročito za ljubav, sa sobom nosi dodatne troškove. Uvek postoji mogućnost da vam srce bude slomljeno. Nekada naiđete na romansu koja vam se čini idealna, ali se nešto desi i stvari krenu naopako.

Ovakve i slične situacije mogle bi jako loše da utiču na vaše srce. Nakon što nam srce bude slomljeno često sebe doživljavamo kao oštećenu robu, kao nešto što je nepopravljivo. Naše biće se opire verovanju da poverenje postoji.

Počinjemo sumnjati u sebe i svoju vrednost i preispitujemo svoje postojanje – možda bi svet bio bolje mesto bez nas. Ljubav je čudna, ali vrlo jaka emocija. Ona može da vas podigne do zvezda ili da vas uništi do temelja.

Ljubav vas može naterati da trpite beskrajan bol zbog osobe koju volite i da smatrate da to tako treba da izgleda. Ponekad, dok smo u toj famoznoj ljubavi, mi gubimo svoj sopstveni identitet i stapamo se sa našim partnerom. Naravno da je važno da brinemo o partneru, da ga podržavamo i da budemo uz njega kada je to neophodno, ali nema smisla da živimo njegov život.
Ili da živimo za njega. Naša sreća mora da nam bude prioritet. Ali sreću u sebi je jako teško pronaći. Mnogi celi život tragaju za srećom, ali je ne pronađu. Život je u potpunosti nepredvidivo putovanje. Za svakog od nas je drugačiji, ali svi prolazimo kroz određene rizike.
U životu se često žrtvujemo za ljude koje volimo i zbog njih dolazimo u situacije za koje smo mislili da nam se nikada ne mogu dogoditi. I to je divno, tako se čovek menja, prilagođava i uči. Ali ne zaboravite da je izuzetno važno da u tom procesu ljubavi i žrtvovanja za drage ljude ne izgubimo sebe.

 

Uvek osluškujte svoje biće i budite iskreni prema sebi. Vaše telo će vam pokazati kakvu energiju ljudi izvlače od vas. Nikada ne idite protiv sebe i svoje intuicije. Intuicija je direktan put ka sopstvenoj sreći. I zapamtite da je ljubav prava samo kada ne morate da birate između ljubavi i sopstvene sreće.

 

Foto pixabay

- Advertisement -

Komentara
Loading...