AKO PLANIRATE KOD GINEKOLOGA OVO MORA DA ZNATE : OVIH DEVET STVARI ONI MRZE !

Sajt Distraktrifaj je napravio anketu među ginekolozima i došli su do 9 stvari koje oni ne podnose, kada im se pacijentkinje (ne) pojave u ordinaciji:

1. Kada otkažu zakazani pregled zbog menstruacije

– Nema veze ako imate ciklus. Samo obavestite doktora i nema potrebe da vam bude neprijatno . Jedini problem je to što analiza uzorka može da bude netačna, ali i to se retko dešava. Uradio sam na desetine takvih pregleda i laborant se nije bunio – izjavio je jedan doktor.

2. Kada žene ne spuste zadnjicu do kraja stola za pregled

– Svima to treba napomenuti, a od suštinske je važnosti za rad.

ŽENE AKO IMATE OVA TRI PROBLEMA SA MENSTRUACIJOM OBAVEZNO SE OBRATITE GINEKOLOGU !!

3. Kada muškarci prisustvuju pregledu

– Uđu zajedno sa ženom, govore u njihovo ime šta misle da nije u redu, govore vam: “Pogledaj tamo” i slično. A na kraju vam kažu da se brinu što žena nije raspoložena za seks kao ranije. Baš me čudi – ispričao je doktor iz Teksasa.

4. Kada dolaze sa znanjem sa interneta, kao da su eksperti

– Ona je pročitala nešto na nekom hipi blogu i ubeđuje vas da je potpuno u pravu. Nema mnogo takvih žena, ali oduzimaju puno energije.

5. Kada pacijentkinje traže hormone zato što nemaju želju za seksom

– To nema veze sa hormonima, nego sa emocijama. Možda se svađate sa partnerom, ili ste se tek porodili, pa vam nije do seksa. Jedini izuzetak su žene u klimaksu.

- Oglasi -

Evo šta nikako ne smete da prećutite kod ginekologa: Zaboravite na sramotu!

6. Kada žene NE TRAŽE doktorku, ali im je problem da ih pregleda muškarac

– Jedina trećina pacijentkinja ne voli da ih pregleda muškarac. To je psihološki opravdano i čest je slučaj sa ženama koje su pretrpele seksualno nasilje. Ako je to slučaj, nije sramota tražiti “žensku ruku”.

7. Kada se pacijenti izvinjavaju zbog viška stidnih dlaka, ili drugih dlaka

– Mnoge pacijentkinje se čak izvinjavaju zato što nisu obrijale noge. Ja to ne primećujem, niti sam čula da kolege uopšte obraćaju pažnju na dlake – rekla je doktorka iz Kalifornije.

8. Kada pacijenti skrivaju simptome

– Naša je odgovornost da pomognemo. Neki problemi su veoma neprijatni, ali mi ih viđamo svaki dan. Nema mesta za stidljivost. Kada sam pitala jednu ženu koliko dugo oseća svrab, rekla je da su godine u pitanju. Ispostavilo se da je u pitanju rak.

9. Kada kriju koje lekove uzimaju

– Bez obzira da li su prepisani, ili su u pitanu obični vitamini, važno je da doktor zna za njih. Recimo, ako su u pitanju lekovi za pritisak ili za smirenje, nema opravdanja što se krije taj podatak.

IZVOR.

BEZ CENZURE : Video KOJI pokazuje šta žena prolazi kad rađa

Save

Komentara
Loading...