Moja priča o amniocentezi o mom najvećem bolu :(

0

Udala sam se sa 18 god.Kada sam napunila 19 god,nakon tri meseca sam postala mama divne devojčice.

prica o amniocentezi

Trudnoća,kao i porodjaj je prošao u najboljem redu.Imala sam lekara koji je divno vodio moju trudnoću bez panike stresa što mi je najbitnije,jer sam inače veliki paničar,zato mi je miran lekar odgovarao.

Tri god kasnije ostanem trudna.Ne znam zašto ali promenim svog lekara i odem kod druge doktorke.Od prvog odlaska kod nje nisam se osećala dobro,nisam bila mirna u glavi su mi se motale misli da nešto neće biti u redu.U 11toj nedelji na pregledu dala mi je bebine mere i poslala na dabl test u privatnoj poliklinici.

Odradim test,posle jednog dana stiže mi test sa rezulatatom 1:264 za daunov sindrom,i da mi je veliki rizik moje godine(imala sam 22 god).Pošto živimo u manjem gradu dr me pošalje u klinički centar(da sada ne označavam grad) na razgovor sa genetičarem.Iako je ženi bilo smešno da je rizik u godinama i da pri tome ni u mojoj ni u muževljevoj porodici nema takvih anomalija i da mi je prvo dete živo zdravo i normalno odluče da odradim AMNIOCENTEZU.

Otišla sam u 19 nedelji trudnoće.U tom gradu imam sestru koja poznaje doktorku koja odlično radi amniocentezu,i odlučimo se za nju. Bilaje dežurna celu noć i ujutru je čekala mene i još jednu ženu da nam odradi amniocentezu.

Na prijemu u ambulanti primi me izuzetan lekar,ginekolog koji me je molio da ne radim amniocentezu jer je beba živa zdrava i normalna sigurno.Nažalost nisam ga poslušala.Došao je taj trenutak za koji nisam znala da će mi promeniti život

Legla sam na krevet,dr je počela pregled sa ulzvukom,a sestra je pripremila špric sa ogromnom iglom.Dr kaže sve je u redu imamo mesta za ubod pored levog jajnika.Krenula je iglom,što se mene tiče bol je bio užasan.Pokušava da izvuče plodovu vodu ali ništa.Vade iglu,i bodu me ponovo pored predhodnog uboda.Užasan bol opet je bio tu,izvukli su 5 ml ali nije dovoljno.Dr je verovatno ukapirala da će da napravi neki haos i govori ova beba ima ciste na glavi?Užas,katastrofa i.druge negativne misli.mi prolaze kroz glavu,nastavlja bode me još 3 puta ubod pored uboda,izvuku koliko im je trebalo i kažu da im je smetao nekakav vakum u stomaku.

24h ležim na odeljenju primam infuziju,sutradan pregled neki mladi lekar obavi ulzvuk,kaže sve u redu evo otpusne liste,a rezultat za 3nedelje.

Pošla sam kući,imala sam grozan osećaj,da mi se smanjuje stomak i da je beba mirnija.Subota je bila kada su me pustili.Nedelja je,a moj osećaj sve gori i gori agmoj stomak manji.Kome kod kažem moj osećaj ne veruju kažu čini ti se pod utiskom si.

U ponedeljak oko 17h odem kod te moje dr na pregled a ona milim i nežnim glasom kao da je sva srećna kaze „Mila.moja imaš još jako malo plodove vode“Ja u šoku ne verujem šta mi govori,još kaže lezi kod nas na odeljenju primi neku infuziju biće to dobro.

Izlazim u suzama idem kod svog lekara,on me pregleda kaže skoro da nema plodove vode,ali znaj da ti je dete živo ,zdravo i normalno,zeznula.si stvar,idi uzmi uput i idi tamo gde su ti sve uništili,dok ne dobiješ sepsu.

Put do kliničkog centra je za mene bio pakao ,plakala sam kao luda,mazila stomak i molila Boga da napravi neko čudo.

Primili su me,dok su mi radili pregled i prijem obavili,moj muž je sreo dotičnu dr koja je odradila.amniocemtezu i pitao je šta mi sada sledi,a njen odgovor je bio“zašto mi se obraćate sami ste napravili bolesno dete“.Užas i katastrofa!!!

Tri dana sam pod bolovima,mukama,dolazi sestra i kaže za nekoliko sati će vam dete uginuti i kreću bolovi,ništa gore i teže u životu nisam čula Posle tri dana sam se porodila.

- Oglasi -

Kada sam krenula kući praznih ruku i praznog stomaka sa bolom koji samo majka može da oseti,dr mi.kaže za nekoliko nedelja će vam stići rezultat patologije a i amniocenteze.

I da stigao je moj pakao

Prva je stigla patologija(to je greška,nije trebala stići patologija prva)piše dete sa daunoim sidromom,posle 10 dana stiže amniocenteza i.piše NOSITE ZDRAVO MUŠKO DETE SA 46xy

Pakao koji niko nije hteo da razjasni,, zovem klinički centar kada mi čuju ime i prezime.spuštaju mi slušalicu . I evo dan danas posle.3 god ne znam ni.zašto ni kako se sve desilo ko je kriv,da li mi je dete bilo zdravo.

Sanjam dete,sanjam da me neko bode u stomak,da mi govore da je dete živo ili da mi je bačeno negde ,užasno je svi ti košmari.

Hvala Bogu imam ćerku 6 god i sada sina od 13 meseci,ali moja bol i ono što sam preživela me prati svaki dan.

Ali iako me to sećanje svaki dan posećuje ipak kažem Bog me je pogledao. Posle 10 meseci sam ostala trudna iako smo mislili da nikad više neću ostati u drugom stanju,hvala Bogu zdravo su mi deca

Imala sam mnoge da tužim ovde tu doktora pa onda polikliniku koja mi je radila dabl test pa doktorka koja je radila amnio i zatim patologa, ali i da ih tužim moje dete mi se neće vratiti 🙁

Tako da mi je ovo super prilika da vi objavite iako je anonimno neka žene pročitaju i ne rade amniosintezu sada postoje mnogo bolji i bezbedniji načini za otkrivanje anomalija.

Zato drage mame pratite svoj osećaj,ne verujte svakome baš ti najbolji lekari mogu sve da unište,sa drugim detetom sam amniocentezu zamenila sa 4d ulzvukom i hvala Bogu sve je u redu.

 

Jao koliko je meni sad teško posle ove priče , a mogu da zamislim kako je bilo ovoj mami 🙁

Šta se ovo više dešava koja je ovo priča po redu a da bude greška lekara . ..

Hvala Bogu jer je ovu ženu nagradio da bude opet majka . Ova bol nikad neće proći ali bar će malo umiriti tu bol njena deca

Hvala ovoj mami na priči podelite je dalje upozorimo i druge trudnice !!! HVALA

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

izvor.devetmeseci.net

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...