ANKETA : Koliko boli porodjaj na skali od 5 do 10 i zašto ?

Pre par dana pitala sam naše čitateljke Koliko boli porodjaj na skali od 5 do 10 i zašto ?. Pitanje sam postavila u našoj grupi na društvenoj mreži FB. DEVETMESECI.NET i ovom prilikom vas pozivam da nam se i vi pridružite .

screenshot_13

Anketa je bila šarolika ali i poražavajuća . Šta mislite koji broj je zauzeo prvo mesto ? Da broj 10 ! Čak 207 . naših čitateljki je označilo broj 10 . Da li porodjaj zaista boli toliko ili su to ipak samo kontrakcije ?

- Oglasi -

Ja kao urednica sajta sam označila broj 6 jer mene zaista nije toliko bolelo koliko je bolelo to ušivanje na živo .  Ali evo izdvojila sam par odgovora na pitanje zašto taj broj ? i zašto ih je boleo porodjaj?

Hvala svima koji su učestvovali čak se i direktor pridružio anketi 🙂 

Jovana Mitra Mitric .(Mene je toliko boljelo da sam se smijala ii pričala 🙂 značii nii ovo 5 al eto 🙂

Bojan Milena Tukic Boli za desetku,al se preživi 😀 A reviziju bih ocenila sa 20.

Monika Rajic Četri puta sam se porodila,prva dva porodjaja 5,ništa strašno a druga dva puta možda 2 i to sam se treći i četvrti put porodila sama,sa trećim u bolnicu a sa četvrtom kući ali zato oba puta sam ušivana na živo posle par sati e to je užasno bolelo?

Branka Rimar. Boli mnogo i vise od 10,ali sva sreca brzo prodje…ja sam govorila da cu umreti?

Sanja Sasa Sucur Kontrakcije su gore nego porodjaj tako da ocjena za porodjaj 5 što se tiče boli???

Ivana Nikola Nikolic Mene isto ušivanje na živo. Bolje da sam se jos jednom porodila.

Jovana Andrija Marko Petrovic Boli stvarno za desetku ali je i istina čim ti stave andjela malenog na grudi bol nestane bole kontrakcije meni su dva puta bušili vodenjak kad je pukao počele su odmah kontrakcije bile pola sata i porodila se ni za pet min gurnula 3 puta bila sam ušivana krvarila sam dosta ali hvala bogu brzo je stalo.

Sonja Djukusic Gel pa ništa pa indukcija 9h jedva ,nakraju sam samo govorila Bože uzmi me,a doktor se dere sta ces mu ????????? (a naravno uvek i malo šale 🙂

Vesna Bojović Porođaj ne boli koliko kontrakcije. Trebalo je pitanje da bude koliko one bole kad su sekunde u pitanju pred porođaj i kad bi ste slomili metalni krevet koliki su bolovi. Porođaj hm pa recimo 5. Kad slušate doktore, babice, dišete pravilno nije strašno brzo se završi a ako gubite snagu na urlanje teška posla. Sečenje ne osećate , uživanje takođe, kao da vas neko depilira pincetom eto. Čim beba izađe kao da vas nikad ništa nije bolelo. Kontrakcije šta je to ? Da se nisam porodila rekla bih ma daj ne laži.Posle porođaja dobijete takvu snagu kao da možete da poletite, porodila sam se u pola pet po podne, već sam oko deset htela da ustanem. Neverovatno, kakve bolove istrpite i posle ništa. Pravi smo heroji mi žene, majke, kraljice !

Valentina Katana Žganec Bolii užasnoo jakoo al sva sreća rodila brzo svi mi se čudili kako tak brzo za prvorotkinju 😉

Jasmina Samanc Sam porodjaj 5-10 min, al kontrakcije ubiše , i imaš ih satima… ? i kad se beban odluči da izadje čas posla napinješ se 2-5 puta i eto xD

Anita Nesic Levnajic BOG JE REKAO DA MNOGO BOLI ONO ŠTO SE NAJVIŠE VOLI……..??? Boli više od 10,treba da boli izdrži se sve..Hvala Bogu na najlepšem daru ???

Gabriela Leko 5? Porod mi je super prošao, Bogu dragom hvala 🙂 od 6 ujutro do 9h navečer me podnošljivo bolilo. Oko 9h otišla u bolnicu 5cm otvorena. Oko 11 mi probušili vodenjak i tad su krenuli jači i češći trudovi ali mi je i dalje bilo podnošljivo. Nekoliko trudova pred sam porod su bili najjači, onako za stisnuti zube.. Beba je brzo izišla i poslije toga me ništa nije bolilo. Niti sam rezana niti popucala. Stvarno mi je sve ostalo u predivnom sjećanju ☺ I moram reći da mi je suprug bio velika podrška ☺ Inace imam visok prag boli tako da za mene je porod bio bolan, ali podnošljivo bolan i predivan?? Jedva čekam opet! ??☺?

Svetlana George Zato što mi prvi i drugi put uključivana indukcija jer se nisam otvarala 10,a treći 5 jer sve je bilo samo od sebe. Na mamu Svetlanu se nadovezala još jedna mam evo šta nam je ona napisala

Rotim MatejaNi ja nit otvorena nit trudova nit vodenjak puko 🙁 baš sam razočarana bila što nisam to iskusila kod kuće..mislim da su me pustili da budem doma da bi imala stoput lakši porod iako sam prvorotkinja…ovako su mi nazivali drip i 4 sata sam umirala pa su mi inekcije neke davali nemam pojma kakve znam samo da su me ošamutile 😀

Dragana Dada Bozanovic Prvi porodjaj ni osetila bukvalno nisam,kontrakcije slabe malecki izašo na 2napona,a drugi porodjaj sam mislila umret bolovi nenormalni,malecki krupan 4i500,zaglavio se glavicom sekli me dva puta,popucala,skakali mi po stomaku 🙁

Tatjana Tanja Lazarevic Moj porodjaj nije bio mnogo težak i bolan.. tako da 5.. u 14h saam otišla u bolnicu, u 17h mi probušili vodenjak.. u 18:10 sam ušla u salu.. 18:20 sam rodila devojčicu.. malo su me sekli pa me najviše zabolela zadnja dva konca dok su me šili.. ??

Savić Jelena Ja ću samo reći, ono što najviše boli ,dato nam je da se najviše voli,tako je gospod odredio?????
Svaka ima bol izdržljivosti na svoj način,da boli-boliii…ali se najviše voli???

Jelena Dragan Djurdjevic Boli i to baš boli…ne 10 nego 110.. 🙁 Bole i kontrakcije i naponi h ušivanje…i na početku dojenje…ma Sve boli ali se isplati…kad ga uzmeš u ruke i pogleda te pravo u oči…kasnije osmeh,prve reči…NEPROCENJIVO

Maja Dogandzic Zahvaljujući odličnom doktoru koji je uradio carski rez, i dobroj terapiji posle moj porodjaj je bio gotovo bez bola… Možda bih dala 6-7 kao ocenu… isto sto i za bolnu menstruaciju….

Jelena FrĆkava Milinkovic Lako je vama,vi ste rodile. Proslo. Pitajte ove sto se trebaju poroditi sta misle o tome. ??? ( oooo ova trudnica nas je i nasmejala a jedna mama joj je na to odgovorila Samo cu da kazem- ono mora da izadje ?

Aldijana Kovacevic Kardovic Ja sam se poradala od pola 12 po danu do 10 navece na drip doduše u Hrvatskoj al posle sve zaboraviš bile u bolnici 5 dana preko 20 konaca više me rana bolila nego porod al kada vidiš svog andela sve se to zaboravi.

Tamara Tomić Oba porodjaja indukovana.. bolelo jeste užasno, imam osećaj da sam teže podnela drugi od prvog.. a sam porod nije bio težak ni prvi ni drugi put, prvi put radjena epiziotomija, drugi put nije a veca je beba bila za pola kg i malko i duza 🙂

Almedina Zora Meni je gore bilo poslije porodjaja nego za vrijeme kontrakcija.Na porodu sam bila sječena imala 3 konca,dobila hemoroide,išijas ma sve se upalilo?

Ivana Tomić-Šipić 10. 32 sata kontrakcija. Ušivanje poslje porođaja nisam ni osjetila od onolikih bolova.

Aleksandra Djordjevic Prvi put sam umirala bukvalno. 18 konaca. Znači 10. Drugi porodjaj je protekao uredu,2 konca,ali bolovi satima.

Katica Krkic Sam porodjaj ništa. Znači 5. Kontrakcije da ali po meni ništa ne može da poredi moj strah kad sam dosla bez bolova kontrakcija a žene vriste . Mislila sam da ću da umrem tu. Oko 20h sam imala kontrakcije nisam ni glasa pustila osim neke psovke 🙂

Marija Drecun StolicKako da ti odgoworim kad je prvi porodjaj prosao sa bolowima nekih sat wremena a drugi epidural,bez ikakvih bolova. Ne mogu se odlučit koju ocjenu da dam 🙂

Mersudin Amina Emina Mene nije bolio porođaj jer je beba bila previše mala,imala je smo 980 gr. (DA OVO SU NAŠI NAJVEĆI BORCI )

Jovana Ljubičić Zbog epidurala ? 5ca ( NEKE MAME PREPORUČUJU I EPIDURAL )

Sve u svemu sve su to naše hrabrice . Žene , majke i lavice . Ovu bol samo žena izdrži . Ne želimo da plašimo naše trudnice slatkice ,ali ovo može puno da im pomogne . Svaka žena ima svoje iskustvo , a neke i isto . Sve ovo nas spaja , samo žena ženu može da razume . Hvala još jednom svima od srca što su učestvovale i pomogle mi da napravim jedan lep i jako koristan članak . Voli vas vaša Sonja line9

Izvor.devetmeseci.net 

autor.redakcija devet meseci 

Pročitajte i ove jako korisne tekstove vezane za porodjaj

 

 

Komentara
Loading...