APEL JEDNE MAJKE KOJA UPOZORAVA SVE RODITELJE: Nikad ne dajte deci ovaj lek, moju bebu je ubio!

0

Kad je primetila da njeno dete kašlje i ima groznicu, odlučila je da mu da lek koji ona i suprug godinama koriste za smirivanje ovih simptomaMala deca, a naročito bebe, veoma su osetljivi i zato treba dobro da pazite kako ih negujete i lečite, prenosi Stil.

Jedna majka iz Meksika naučila je to na teži način, ali je odlučila da upozori sve druge roditelje da ne ponavljaju grešku zbog koje je ona izgubila svoje dvogodišnje dete.

Naime, ona je kad je došla sa posla, primetila da njeno dete kašlje i ima groznicu. Odlučila je da mu utrlja na grudi lek koji ona i suprug godinama koriste za smirivanje ovih simptoma.

Uradila je to, stavila dete da spava, a zatim je i ona zaspala. Kada se ujutro probudila, videla je da njeno dete ne diše. Brzo ga je odvela kod lekara, ali već je bilo kasno.

- Oglasi -

Nakon što su čuli šta se dogodilo, lekari su objasnili majci da mast koju je utrljala na bebine grudi kod dece izaziva pojačano lučenje sluzi, za čak 60 odsto, koja blokira disajne puteve i zbog čega beba više nije mogla da diše.

Potpuno je nevažno koji je lek u pitanju, stručnjaci ističu samo jedno – deca su mnogo osetljivija od odraslih, njihov organizam ne može da podnese ono što je za telo odrasle osobe normalno i zato strogo treba voditi računa i deci davati isključivo lekove koji su prilagođeni njihovom uzrastu, i to isključivo prepisane i dozirane od strane lekara.

Izvor: Stil.kurir.rs

PROČITAJTE I OVE PRIČE

- Advertisement -

Komentara
Loading...