Beba je gladna nije gladna , gladna -nije gladna :) Kako to da znam :) ?

0

Što Vaša beba više raste , raste i njen apetit, što otežava praćenje njene rutine hranjenja. Oko 6. nedelje života beba naglo poraste, što znači da će narednih nedelju dana biti gladnija nego obično. Samo je hranite češće ili povećajte količinu mleka i nakon nekoliko dana će se ponovo uspostaviti rutina hranjenja.

S obzirom na to da povećan apetit može biti jedan od znakova koji upućuje na prestanak dojenja, da li je to vreme pravo za prekid ?mnoge mame se pitaju da li je njihova beba spremna za uvođenje čvrste hrane. Međutim, nije preporučljivo da beba prestane da sisa pre 6. meseca života,jer bebin sistem za varenje još nije spreman da primi neku hranu sem mlečne formule.

Koktel za dojilje : Vratiće vam snagu i povećati količinu mleka

- Oglasi -

A sad pitanje da li je vaša bebica uopšte i gladna .

Mnoge bebe uživaju u dojenju , jer im dojenje pruža neku vrstu utehe, čak i kad nisu uopšte gladne . I onda vaša beba može da pomeša glad sa utehom . Kada traži mleko često a skoro ste je nahranili , to znači da traži pažnju i utehu . Pokušajte nešto drugo ukoliko nije gladna , da je mazite igrate se sa njom i onda ćete znati dali je to čini zadovoljnom i srećnom ?

ODLIČNO SAVET SVAKOJ MAMI DA POGLEDA : Idealan položaj za dojenje- da vama bude udobno, a za bebu efikasnije

- Advertisement -

Komentara
Loading...