Beba se spustila -Neprijatnosti do kojih dolazi

Stomak je upadljivo niži i pomeren unapred što je drugi znak da je bebina glava ušla u karlični kanal.

Promena položaja na žalost dovodi do novih neugodnosti jer pritisak na karlično dno može da izazove osećaj probadanja ili bolova pa neke žene pomisle da su to kontrakcije i da je počeo porođaj. Kretanje je takođe otežano zbog pritiska i izmenjenog položaja stomaka što dovodi do gubitka ravnosteže u nekim situacijama pa zato morate biti posebno oprezni da ne biste pali. Ukoliko se osećate nesigurno bolje nemojte izlaziti napolje ili neka neko krene sa vama.

Učestalo i nevoljno mokrenje i vežbe za sprečavanje

Priprema za porođaj – kegelove vežbe

Pritisak na bešiku
Pritisak na bešiku povećava učestalost mokrenja ali može da dovede i do nemogućnosti da zadržite mokraću što je većini trudnica najveći problem kada se beba spusti. Šutiranje bebe u bešiku može takođe da izazove nekontrolisano mokrenje. Ako do sada niste radili Kegelove vežbe kojima se jačaju mišići karličnog dna, obavezno počnite sada. One mogu puno da vam pomognu u ovoj situaciji ali i da ublaže problem nevoljnog mokrenja posle porođaja jer se tokom napinjanja i izlaska bebe koja se rađa prirodno, karlično dno jako isteže što za posledicu ima njegovo slabljenje. Krupna beba i težak porođaj takođe doprinose nemogućnosti zadržavanja mokraće nekada i šest meseci nakon porođaja. Obično se događa da iscuri mala količina mokraće kada naglo ustanete, zasmejete se ili zakašljete.

Da biste naučili da izvodite Kegelove vežbe potrebno je prvo da locirate mišiće karličnog dna. Najjednostavniji način je da dok mokrite pokušate da prekinete mlaz mokraće a onda da ponovo nastavite. U početku radite vežbe tako što će te držati stegnute mišiće dest sekundi a onda opustite. Ponovite to pet do deset puta u nekoliko navrata tokom dana. Možete da vežbate u stojećem, sedećem ili ležećem položaju. Kako se spolja ne primećuje da vežbate možete ih raditi dok čekate u redu, perete sudove, telefonirate. Vremenom povećavajte broj ponavljanja i koristite svaku situaciju koju možete za vežbanje, višestruko će vam se isplatiti.

Šta kada nosite nisko bebu?

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...