Beba u materici peva :) Ne verujete ? Pogledajte ;)

0

Bebe u maminom stomaku prave karaoke od 16. nedelje trudnoće.

Vaša materica je najbezbednije mesto za razvoj bebe. Ona je domaći teren za svo tegljenje i nameštavanje vaše bebe dok se polako razvija potpuno bezbedno od bilo kakvih povreda. Takođe je i zanimljiv karaoke. Kada već napuni 16 nedelja u stomaku, beba već ima razvijeno čulo sluha.
Najnovija studija koju je sproveo Institut Markez govori o tome da su bebe zapravo u mogućnosti da reaguju na zvuke koji dolaze spolja i to sve dok su u materici ali one i dalje ne mogu da čuju muziku.

Naučnici su stoga rešili da muziku sprovedu do bebe vaginalnim putem. Uz pomoć posebno detaljne kamere, naučnici su uočili da beba reaguje na zvuk tako što intezivno pomera usne i jezik što deluje kao pevanje.

Muzika koja je korišćena u studiji je jedna od Bahovih arija koja je puštana bebama u stomaku od 14. do 39. nedelje trudnoće. Što je beba bliža izlasku iz materice to su njena reagovanja na muziku ibla uočljivija pomeranjem lica.

Ovo istraživanje je objavljeno u britanskom magazinu Utero i zaključak je da čak 9 od 10 beba reaguje na muziku tako što pomera usta. Neke su to radile sve vreme koliko je trajala muzika.

„One jedva čuju zvuk koji stiže kroz majčinu vaginu zbog mekanih tkiva abdomena koji upijaju zvučne talase“, rekla je koordinatorka ovog istraživanja Dr Marisa L pez-Teij. Ali očigledno sasvim dovoljno da reaguju.

- Oglasi -

Koautor studije “Learning Begins In The Womb” Dr Alex Garc, kaže da puštanje muzike fetusu podstiče rane funkcije mozga i njegovo brže razvijanje još dok je beba u stomaku. Drugim rečima – učenje počinje još u materici.

Isto tako, navode ovi naučnici na ovaj način je moguće registrovati i mogućnost oštećenja sluha čak i pre rođenja.

autor: BellyBelly (izvor : bebac)

POGLEDAJTE I OVO

- Advertisement -

Komentara
Loading...