Država uvodi porez na bebe

BEOGRAD, 6. septembar 2016, (Njuz) – Građani koji žele da postanu roditelji moraće da plate državi porez na buduću bebu, saznaje se u krugovima bliskim poreskoj upravi.

BEBE

Prema nezvaničnim informacijama, država se odlučila na ovaj potez nakon procene da je akciza neće odvratiti ljude od iskonske želje da imaju potomstvo.

- Oglasi -

– Porez će biti jednokratan, i roditelji će moći da ga uplate 24 časa nakon presecanja pupčane vrpce. Visina poreza još uvek nije utvrđena jer država pokušava da utvrdi koja je najviša moguća cena koju su roditelji spremni da plate za svoju bebu. Može se pretpostaviti da to neće biti mala cifra jer većina ljudi veruje da ne postoji dovoljno visoka cena koju su spremni da plate da bi njihovi najmiliji došli na svet -kaže izvor iz poreske uprave koji je želeo da ostane neimenovan.

Kako se nezvanično saznaje, porez koji se od beba slije u budžet će se iskoristiti prvenstveno za isplaćivanje plata radnicima u javnom sektoru. Bebi-porez će takođe uticati pozitivno i na amortizovanje smanjenja penzija, koje će zahvaljujući porezu na bebe biti smanjene samo za još pet odsto umesto za planiranih dodatnih deset.

Stručnjaci se slažu da je porez na bebe neminovan i logičan potez jer „svi znaju da roditelji nemaju izbora osim da plate porez.“

– Ko ima para da plati pelene, benkice, onu hodalicu sa Mašom i medvedom i malo kasnije, kad dete odraste, privatne časove iz hemije, ima da plati i za dolazak deteta na svet. Država je ovoga svesna već neko vreme i bilo je samo pitanje trenutka kada će prestati da bude popustljiva prema građanima kao da oni njoj čine neku uslugu a ne obrnuto – kaže Jovan Marić, naš najpoznatiji seksolog i raspuštenik.

Roditeljima koji ne plate porez na vreme će beba biti privremeno oduzeta, a ako roditeljski par ni tada ne plati porez u produženom roku, država će zadržati dete i zaposliti ga u javnoj upravi, a ovakva procedura se interno naziva „janičarski porez“.

Viktor Marković

PO TEKSTU SE VIDI DA JE ŠALA !! A NISMO NI DALEKO OD OVOGA !! ETO KRENULI SU OD PDV A TO DEFINITIVNO NIJE ŠALA!!

izvor.njuz.net

Save

Komentara
Loading...