Bebe rođene u 2017. godini: Samo Godina Petla daruje ove osobine!

Ako se dečak ili devojčica rode u godini Vatrenog Petla, očekujte mališana sa vrlo živahnim i radoznalim temperamentom.

Snažna radoznalost i prirodni optimizam karakteristike su koje će obeležiti ličnosti rođene u 2017. godini, tvrde stručnjaci za kineski horoskop, piše Lovesensa.

U godini Vatrenog Petla rodiće se mnogo lidera, osoba sa snažnim organizacionim sposobnostima, veštih komunikatora, ali i karaktera sa “čvrstom rukom”.

Kako da najbolje odigrate roditeljsku ulogu ako ste tata ili mama malog Petla, kako da mu pomognete u školi i u odnosima s drugarima?

Od najranijih dana, mali Petao neće trpeti da se dosađuje nijednog trenutka. Uz radoznalost, optimizam i živahan temperament, pokazaće vrlo brzo i spremnost da sve oko sebe organizuje, pa i da uređuje kome pripadaju koje igračke. Ako je okružen braćom i sestrama, ubrzo će postati sudija pri svakom sporu – on je taj koji odlučuje ko je “dobar” a ko “nevaljao”.

Druželjubivost je neupitna osobina malih Petlova, ali uočićete da najviše voli da bude s drugarima onda kad sam izabere vreme, mesto i način druženja. Zato je važno da podstičete toleranciju i skrećete mu pažnju na najlepše trenutke s prijateljima.

- Oglasi -

Kako da pomognete u školi detetu rođenom u znaku Petla

Okružite svog mališana rođenog u znaku Petla knjigama, enciklopedijama i atlasima – ustanovićete vrlo brzo da nema granica njegovoj intelektualnoj radoznalosti. I u školi će biti disciplinovan đak, vrhunske koncentracije i spremnosti za učenje, s tim što neće biti lako obuzdati spremnost na šalu i razne smicalice.

Biće to dete koje poštuje raspored obaveza i razume značenje reči “ne”, vodiće računa o svojim stvarima i domaćim zadacima.

Ne brinite za njega kad je sam kod kuće – samo mu pripremite dovoljno materijala za igre tipa “uradi sam”.

Kako raste, dečak ili devojčca Petao biće sve više zainteresovan za društvena pitanja i humanitarne ciljeve. Gnev će u njemu buditi i siromaštvo i društveni sukobi i zato ne treba da vas iznenadi ako odabere poziv sa misijom da pomaže slabijima i ugroženima.

Ipak, to ga neće sprečiti da i te kako pridaje pažnje i modi, pa će od malena imati najlepšu frizuru i najslađe krpice na dečijem igralištu.

Nevolja je što će detaljisanje i perfekcionizam moći da se uvuku i u odnos s drugima od kojih će često tražiti maksimum. Mali Petao, takođe, uvek želi da bude u pravu, pa će iritirati i prijatelje, ali i roditelje i rođake! Međutim, generalno nema puno problema u odgajanju ovih mališana – biće im potrebno mnogo ljubavi i pažnje, ali ne pristajte da odgovarate na milijarde pitanja – kupite im knjige! Volite njihov ekcentrični šarm, ali ih opominjite da moraju učiti taktičnost i toleranciju. Uvažavajte njihovu potrebu za redom i uživajte u njihovoj inteligenciji i nezavisnosti!

 izvor. lovesensa.rs

Komentara
Loading...
404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)