Bebina odeća :EVO KRATKOG PREGLEDA ODNOSA DUŽINE BEBE I UZRASTA

Pre svega za bebu treba odabrati praktičnu odeću 

 

Prvih meseci naročito će vam trebati dovoljan broj štramplica i pidžama (oko osam ),jer se novorodjenče često prlja.

Treba odabrati široke i meke od sundjeraste tkanine ili pamuka , i koje se lako održavaju  (svakako ne one koje moraju ručno da se peru)

- Oglasi -

Idealno je da budu sa nitnama na zadjici ili duž nogu, što olakšava presvlačenje bebice jer ne morate da je svlačite celu.

Osim toga prvih dana -pa i celog prvog meseca -zbog bebine udobnosti izbegavajte sve što se navlači preko glave jer bebica može od toga da se uplaši .

Novorodjenče ne voli da bude utegnuto;okovratnik i delovi rukava oko zglobova moraju biti komotni. Treba misliti i o bodiću što se oblači uz telo (najmanje osam ) i čarapice (šest do osam pari )

PAŽNJA! Ako iznosite bebu van kuće ,čim prodje leto treba je pokrivati ,jer njena sposobnost da reguliše telesnu temperaturu nije dovoljna za prilagodjavanje promenama temperature , naručito ako su nagle ( nap. kuća, park,auto,prodavnica opet auto ,kuća… )

Za izlaske iz kuće najbolje je da dete obučete slojevito (bodi, štramplice i tako dalje sve zavisi kakvo je vreme) tako da prema potrebi možete skinuti ili obući .

Ne zaboravite da prekrijete sve što je mimo odeće : Glavu kapicom koja se vezuje da bebica ne može da je skine ,noge čarapicama ,ruke rukavicama bez prstiju i to one koje se vezuju jedna za drugu da slučajno ne izgubite kad ste napolju sa bebicom .

KOJU VELIČINU KUPITI ?

Pošto je bebi potrebno da se oseća komotno kako bi mogla da se koprca , pravilo je da se kupuje odeća koja je malkice veća,

a ne ona koja je tesna !

EVO KRATKOG PREGLEDA ODNOSA DUŽINE BEBE I UZRASTA 

Dužina bebe              Uzrast

48do56cm                1 mesec

57do65cm                3mesec

66do72cm                6mesec

73do77cm               12meseci

78do81cm               18 meseci

Znam da sve mame jedva čekaju da dobiju bebu i da im nakupuju puno odeće ,ali nemojte kupovati toliko naročito prvih meseci jer novorodjenče brzo raste a pored toga dobija i mnogo poklona ,zato pričekajte i pogledajte šta vam je stvarno potrebno.

 

Foto freepik
Komentara
Loading...