Bebina odeća :EVO KRATKOG PREGLEDA ODNOSA DUŽINE BEBE I UZRASTA

0

Pre svega za bebu treba odabrati praktičnu odeću 

 

Prvih meseci naročito će vam trebati dovoljan broj štramplica i pidžama (oko osam ),jer se novorodjenče često prlja.

Treba odabrati široke i meke od sundjeraste tkanine ili pamuka , i koje se lako održavaju  (svakako ne one koje moraju ručno da se peru)

Idealno je da budu sa nitnama na zadjici ili duž nogu, što olakšava presvlačenje bebice jer ne morate da je svlačite celu.

Osim toga prvih dana -pa i celog prvog meseca -zbog bebine udobnosti izbegavajte sve što se navlači preko glave jer bebica može od toga da se uplaši .

Novorodjenče ne voli da bude utegnuto;okovratnik i delovi rukava oko zglobova moraju biti komotni. Treba misliti i o bodiću što se oblači uz telo (najmanje osam ) i čarapice (šest do osam pari )

PAŽNJA! Ako iznosite bebu van kuće ,čim prodje leto treba je pokrivati ,jer njena sposobnost da reguliše telesnu temperaturu nije dovoljna za prilagodjavanje promenama temperature , naručito ako su nagle ( nap. kuća, park,auto,prodavnica opet auto ,kuća… )

Za izlaske iz kuće najbolje je da dete obučete slojevito (bodi, štramplice i tako dalje sve zavisi kakvo je vreme) tako da prema potrebi možete skinuti ili obući .

Ne zaboravite da prekrijete sve što je mimo odeće : Glavu kapicom koja se vezuje da bebica ne može da je skine ,noge čarapicama ,ruke rukavicama bez prstiju i to one koje se vezuju jedna za drugu da slučajno ne izgubite kad ste napolju sa bebicom .

KOJU VELIČINU KUPITI ?

- Oglasi -

Pošto je bebi potrebno da se oseća komotno kako bi mogla da se koprca , pravilo je da se kupuje odeća koja je malkice veća,

a ne ona koja je tesna !

EVO KRATKOG PREGLEDA ODNOSA DUŽINE BEBE I UZRASTA 

Dužina bebe              Uzrast

48do56cm                1 mesec

57do65cm                3mesec

66do72cm                6mesec

73do77cm               12meseci

78do81cm               18 meseci

Znam da sve mame jedva čekaju da dobiju bebu i da im nakupuju puno odeće ,ali nemojte kupovati toliko naročito prvih meseci jer novorodjenče brzo raste a pored toga dobija i mnogo poklona ,zato pričekajte i pogledajte šta vam je stvarno potrebno.

 

Foto freepik

- Advertisement -

Komentara
Loading...