Bez njega se neće moći ove zime: Kako da napravite lekovito lovorovo ulje! (RECEPT)

Malo ko zna da se listovi ovog zimzelenog mediteranskog drveta mogu koristiti ne samo za pripremanje hrane, već i za pripremu lekovitog ulja koje poseduje čudesne osobine

lovorovo-ulje-1447103005-72048

Lovorov list je svima poznat, a mnogima i omiljen začin koji je odavno zaslužio počasno mesto u našim kuhinjama. Ali, malo ko zna da se listovi zimzelenog mediteranskog drveta mogu koristiti ne samo za pripremanje hrane. Od ovih listova možete pripremiti lekovito ulje koje poseduje čudesne osobine.

- Oglasi -

Svojstva lavorovog ulja: smanjuje bolove, umiruje nervni sistem, povećava znojenje, podiže ukupan tonus organizma, stimuliše mentalnu aktivnost.

Pošto se ovaj proizvod dobro pokazao kod lečenja proširenih vena i oboljenja zglobova, pripremili smo za vas uputstvo za njegovu pripremu i upotrebu za lečenje ovih bolesti.

Pripema lavorovog ulja: Isitnite 30 g lovorovog lista i prelijte sa 250 ml biljnog ulja (suncokretovog, maslinovog). Staklenu ambalažu dobro zatvorite i ostavite na tamno i hladno mesto na 2 nedelje.
S vremena na vreme, dobro protresite posudu. Nakon 14 dana procedite ulje kroz gazu, u drugi sud. Čuvajte gotovo ulje na prohladnom mestu.

Način korišćenja: Kada vam bude potrebno, malo ga ugrejte na vodenoj pari. Temeljno ga utrljavajte u bolne zglobove i obavezno utoplite zglob.

Osim lečenja zglobova, lovorovo ulje se koristi za upalu limfnih čvorova, migrene, kod lečenja ORL bolesti, naročito ušnih. Ako imate jaku glavobolju utrljajte ulje u slepoočnice, bol će nestati veoma brzo.

Lovorovim uljem možete da zamenite aspirin, zato što je u stanju da snizi temperaturu. Takođe, pomaže otklanjanju bola u želucu i crevima, normalizuje funkciju jetre i bubrega, poboljšava apetit.

Da biste uspostavili normalan rad žuči, dovoljno je u čašu jogurta dodati nekoliko kapi lovorovog ulja i popiti pre odlaska na spavanje. Takođe, lovorovo ulje je odlična preventivna mera, ono će povećati otpornost na infekcije, odnosno podići će vaš imunitet.

izvor:uspesnazena.com

PROČITAJTE JOŠ I OVO

Soda bikarbona i med: Lek koji uništava najopasniju bolest na svetu! (RECEPT)

Da li ste znali : Bundeva je i lek i hrana

Čudo iz antike: Narodni lek od borovnica za stotinu bolesti!

SAZNAJTE :OVO ULJE VEROVALI ILI NE ČISTI CELO TELO !!

Za samo 7 dana KOMPLETNO obnavljanje kostiju, tetiva, zglobova i totalno OTKLANJANJE BOLA!

PODELITE OVAJ TEKST SA VAŠIM PRIJATELJIMA :* HVALA

Komentara
Loading...