Bila sam u trećem mesecu trudnoće kada sam saznala da ću postati baka

Seli Pič (39), bivši pravni savetnik, otišla je na ultrazvuk u trećem mesecu trudnoće, kada je primila verovatno najlepši telefonski poziv u životu. Njena ćerka Olivija (21) javila joj je da je i ona u drugom stanju – uprkos tome što su joj lekari rekli da zbog ginekoloških problema verovatno nikada neće postati majka.

55962_bebe_630x0

– Ne samo da ću postati majka, već i baka. Prolila sam suze radosnice kada sam joj čula uzbuđenje u glasu. Test na trudnoću koji je obavila kod kuće bio je pozitivan, i pozvala je mene pre nego što je vesti saopštila mužu, Ričiju – piše Seli za „Dejli mejl“.

- Oglasi -

Olivija je, po rečima njene majke, oduvek sanjala o tome da postane majka, ali su joj doktori u 18. godini rekli da neće moći da ima dece. Zato je Seli bila u posebno nezahvalnom položaju kada je saznala da je trudna i da očekuje treće dete. Kako saopštiti ćerki da ste u drugom stanju, kada znate da je to ono što ona želi najviše na svetu?

– Počela je da plače, ali nakon par minuta je počela da pokušava da mi čestita. Moja devojčića koja pokušava da bude hrabra, to je učinilo da se osećam još gore. Kada me je pozvala, i rekla mi da je i ona trudna, ne samo da sam bila srećna, već sam osetila i olakšanje – priča ova majka i baka.

Međutim, koliko god da je bila srećna, Seli je u isto vreme osetila i strah i nesigurnost. Kako će da se snađu dve trudnice u kući? Olivija je i dalje tada živela sa roditeljima, kao i još dvoje Seline dece i njen muž. Gde će stati dva kreveca? Kako će se brinuti o dve bebe istovremeno?

Ipak, ona je odlučila da strahove ostavi po strani, i da se za sada koncentriše na ono što dolazi prvo, a to je drudnoća. Iako je Selina trudnoća bila lagana, Olivija je, kako kaže nejna majka, prošla kao vojvotkinja od Kembridža – imala je užasne jutarnje mučnine i nekoliko puta je bila hospitalizovana.

Kada su saznale da obe nose dečake, majka i ćerka su bile presrećne. Dve trudne žene pod jednim krovom su ipak predstavljale veliki problem pogotovu pri kraju kada su, priča Seli, obe bile ogromne. Počele su da se svađaju oko trivijalnih stvari i da nakon svađe ne pričaju danima jedna sa drugom.

Seli je rodila malog Luku u januaru 2013. godine. Devet nedelja kasnije, Olivija se porodila i na svet donela malog Morgana. Seli iskreno kaže da se na dan porođaja njene ćerke osećala jako rastrzano – da li da ode u bolnicu i bude uz ćerku, ili da ostane kući uz tek rođenog sina. S druge strane, i Olivija priznaje da joj je u tim momentima trebala majka.

– Mama je bila pored mene sve vreme porođaja, ali bila sam malo povređena kada je otišla odmah nakon što se sve završilo. Znala sam da je morala da se vrati kući mom malom bratu, ali nisam mogla a da se ne osetim napušteno. Na kraju krajeva, i meni je trebala – kaže Olivija.

Ove dve žene danas žive u skladnim odnosima, a njihova deca odrastaju zajedno. Ni jedna ni druga više ništa ne zameraju i ne svađaju se. Sada kada su se hormoni smirili presrećne su ishodom, ali kažu da ne bi volele da ponove celo iskustvo.

izvor:zenablic.rs

Komentara
Loading...