Bili smo najsrećniji jer ćemo dobiti princezu .A muž je još srećniji bio ipak je bilo da on ne može da ima decu kobajagi….

0

Te  2013 godine kada smo se moj muž i ja upoznali sve je bilo divno i sjajno ,muž  tada nije bio bolestan nije pokazivao nikakve znake,sem da ne može uz brdo izaći umori se,pa da ga probada ispod plećke…al sve računamo ili prehlada i to što puši ali ni na kraj pameti da ce mu bubrezi uskoro otkazati i da će krenuti na dijalizu već sledeće god 2014…..

foto.privatna arhiva čitateljke ( Mala Ana ) 

Šok za sve otišao na običan pregled kod doktora a on čim ga je pogledao ispod očiju uputio ga je hitno u bolnicu….

Ja  sam tada išla još u skolu i jedni u razredu govorili su mi ;kao nemoj ga napuštati sad kad si mu najpotrebnija a drugi viču šta će ti bolestan možeš boljeg naći….al ja nisam odustajala od njega i niti ću ikad…

Posjećivala sam ga redovno dok je bio u bolnici tih 15 dana.. Tata se složio s tim a mama nije šta ćeš ga posjećivati nisi mu ništa,nisi mu ni žena…

Nastavili smo zajedno da se borimo kroz sve što je on tada prošao…Tada on uskoro  počinje da gubiti vid i da mu se noge tresu ,ne može da hoda ni da gleda lepo,pio je neke tablete duže nego što je trebalo.Krivicom doktora trebao je da pije samo tri mjeseca i da uradi neki nalaz i da ne pije više..a nalaz je bio dobar al su mu opet dali da pije,pa je na dijalizu išao tri dana u sedmici.pa po 4 sata provede tamo ..dodje sav slomljen i glava ga bolela i visok pritisak..

Od tog dana počinje da nosi naočare i vid počinje tokom vremena dosta da mu se popravlja. Počeo je čak i da radi da vozi kamion…

Nakon toga svega odlučimo mi 2015 da se uzmemo i on je i tada išao na dijalizu.i opet naišli smo na osudu mlada je,šta će joj bolestan čovjek i sl.kao da umire a  ne da je živ!!I onda priče  ne može on da ima decu zato što ide na dijalizu..

Nismo odmah planirali djecu kad se desi desi..ali prodje godina ništa prodje druga godina i ništa pa ti prodje kroz glavu i to pitanje da li može da ima djecu??  i dli je problem u njemu ili možda u meni….

Ali dogodilo se muka mi,povraćam al ajd to opet pripisujem prehladi jer sam tih dana bila prehladjena puno…ali prehlada i prodje a povraćanje se nastavlja. I tako ja  odemo i kupim test i sačekam sutradan ujutro i uradim ga i šta ? 🙂 bio je pozitivan .

Ja ne znam dali da se smijem ili plačem od sreće trčim iz kupatila i budim muža sa testom ispred nosa on gleda nevjeruje a drago mu skakao bi od sreće…

Ne mogu da dočekam prvi pregled kod ginekologa…izlazim i govorim stiže nam beba za kraj godine 2017….

- Oglasi -

Iste godine u junu muž ode na transplataciju bubrega otac mu je dao bubreg ja trudna kući razmišljam šta i kako je prošlo ??,kad njegova majka javlja dobro je organizam prihvatio bubreg sve je u redu evo ga Kosta se budi….

Trudnoća mi je protekla u najboljem redu imala sam neki nalaz da uradim pošto je on išao na dijalizu tada kad sam ostala trudna..nalaz je bio u redu…jedino sam u petom mesecu bila 2 dana u bolnici  zbog toga što me je mučio želdac .Taman su me mučnine prestale a eto u petom mjesecu počeo taj  želdac , ali završilo se na tome da sam samo sa nečim pokvarila i to je prošlo dobro ….

Nije mi bilo važno šta nosim da li je devojčica i dečak ,bitno mi  je bilo da bude živo i zdravo….Kad mi je doktorka otkrila da je žensko ;mada sam i nešto predosjećala da je to…bili smo najsrećniji jer ćemo dobiti princezu .A muž je još srećniji bio ipak je bilo da on ne može da ima djecu kobajagi….

Baš tako sretosmo  doktora koji ga je prvi pregledao pita ga kako je?  i tako to?  i moj muž mu kaže da će dobiti dijete ovaj kaže znao sam…pošto muskarci koji idu na dijalizu njihovi spermatozoidi su pokretniji i prodniji nego kod ostalih….

TRUDNOĆA -POROĐAJ 

Trudnoća mi je bila super na početku povraćanje ,to je bilo najgore al ništa strašno sve je bilo dobro poželela bih svakoj ženi…A  porodjaj ,porodjaj još brži oko 2h u noć osjećam bol po dnu stomaka i oko 4h kreću kontrakcije učestale i učestale…i oko 6h odem u bolnicu ,pregledali me i rekli za 3 sata će sve biti gotovo… I tako je i bilo jeste da nisam odmah poslata da se poradjam…ali posle vizite dolazi moja doktorka ginekolog u još dva ginekologa i dadoše mi indukciju i porodjaj krenuo…. Onaj osjećaj kad sam prvi put videla svoju curu je neopisiv suze su mi od radosti krenule nevjerujem da se sve završilo u najboljom redu….I prvo pitanje je bilo da li ima kosicu ??? I da imala je crnu kosicu …..nije mene  dzaba mučila kiselina , kako babe kažu .: Ako imaš gorušicu u trudnoći imaće i beba kosicu 😀

I tako 2017 godina nam je bila najsrećnija : Suprugova operaciaj je uspešno prošla , ja trudna sve prošlo odlično…i za kraj godine nam došla naša princeza Ana , našoj sreći nema kraja…imamo našu Anu a on ne ide više na mukotrpne dijalize ….

Samo sve s vjerom u Boga i sve prepreke ljubav pobjedi….

BRAVO ! Bravo za ovaj hrabar par , bravo za ovu lavicu . Da ovo je prava ljubav i u dobru i u zlu !! Zaslužuju svu sreću ovoga sveta ! A imaju najveću ANU !

autor priče . anonimna mama 

izvor.devetmeseci.net

Sva prava na priču zadržava naš portal devet meseci ! Svako kopiranje i zloupotreba kažnjeno je zakonom ! Poštujte autora .

- Advertisement -

Komentara
Loading...