Blizanci : Bog mi je dao Dve sreće odjednom

0

– Godinama nisam mogla da zatrudnim, iako smo muž i ja imali redovne odnose. Osećala sam se neispunjeno i tužno.

13014812_957090804327149_224971227_n

foto . privatna arhiva <.mama Jelena u trudnoći

Mom životu falilo je -da postanem majka!Odakle početi!? Ja sam se udala jako mlada sa 16 god moj suprug je stariji od mene 13 on ima dvoje dece iz prvog braka ali nama nikako nije se dalo….

Sa 17 god krećem sa svim mogućim lekovima i dve operacije…..ja padam svaki put…krenem stanem i tako godinama.Moja duša zna kroz šta sam sve prošla mogla bih pisati danima i noćima….Dok sam maštala i razmišljala kako je to biti majka….moja borba se nastavlja sve dok jednog dana nisam sama sa sobom rešila da krenem ispočetka i u novu borbu.

Prva vantelesna radjena i uspešna.Kada sam saznala da sam trudna gotovo nisam pala u nesvest nisam verovala…prvi ul.zvuk i saznanje da nosim trojke nikada neću zaboraviti…posle dva meseca treća beka ode….strogo mirovanje a pomoći ni otkud….silna ismejavanja da sam kilava razmažena .

Nigde nikoga sama sa dvoje dece u utrobi i to mi je davalo snagu da mora dalje….i tako celu trudnoću….ušla u 9 mesec saznajem da ću se poroditi prirodnim putem beke se obe lepo spustile i sad mogu da šetam….prva kontrola u bolnici kaže dr moramo da radimo carski bebe su velike imaju po 2700 doćiće do pucanja materice…

Ja normalno pristanem taj 14 januar u 8sati me pripremaju za carski porode me u 9:25 rodi se cura a u 9:30 dečak….curi loša krvna slika mora da primi transfutiju a oni ne daju u Pančevu moraju ih slati za bg kilaža mala cura 2460 dečko 2310…. ja sam se jedva razbudila morali su da me šamaraju ja u jednom trenutku skupim snagu pitam kako su moje beke….neko reče prebačeni su u beogradu cura mora da primi transfuziju a dečaka smo poslali u paketu.

Iste sekunde sam oči otvorila i mrzela ceo svet plakala jecala na sav glas i iste sekunde ustala iz kreveta sa sve kateterom rana boli zateže ubija a ja samo misllim na moje andjele…i sad dok ovo pišem plačem ne znam da li od sreće ili to samo kad se setim koliko sam bila tužna….potpisala sam treći dan da idem kući….iste sekunde se spakovala i otišla kod njih bilo je uhhhh jako teško doktorka me smiruje i govori da nije ništa strašno da nisu u inkubatoru da su to terminski blizanci da će sve biti uredu…i nju sam mrzela….onda sam uradila silne analize da bih ostala kod njih da bi ih dojila.

- Oglasi -

Nisu dali imala sam još uvek konce i serihiju na rani ali nisam odustala nosila sam svaki dan mleko i bila sa njima….

Moja upornost se isplatila postala sam majka dva preslatka andjela borba je bila duga ali uspešna….ožiljak od carskog nisam ni osetla jel sam samo mislila na svoju decu samo da dodju kući da bude sve uredu plakala svaki dan bila neutešna bilo je strašno.Sada smo veliki imamo 3 meseca i tri dana oni spavaju sad ja ih slušam kako dišu i uživam.line9

13046179_957091024327127_1401981107_n

Blizanci . Dunjica i Vukašin 3 meseca

Tako mlada mama a toliko se napatila u životu . Ali Bog joj je dao najveću sreću i to ne jednu nego dve .

Dunjici i Vukašinu želim divno i bezbrižno detinjstvo da izrastu u dobre ljude . a mami Jeleni da uživa sa njima u svakom danu da bude uvek srećna i nasmejana .

autor priče . Mama Jelena

izvor.devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU I FOTOGRAFIJE  ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVO DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA . 

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...