BOG JE HTEO DA ŽIVIŠ :TRI MESECA KAO TRI DUGE GODINE !!

0

Zdravo.
Završila sam školu 2013 god.u maju i odmah po završetku škole udala sam se tj.2014 god.
Par mjeseci sam bila sam sa mužem u Bosni dok nismo sve papire završili pasoše ja svoju ličnu kartu da mijenjam na novo prezime heh,i kada smo to sve završili mi se odlučimo da krenemo po svijetu

15139611_1784525748482875_1284615388_n

FOTO.privatna arhiva mame Amine 

Započinje priču mama Amina !

PRVA TRUDNOĆA POBAČAJ 🙁 VELIKA BOL 

I tako mi dodjemo u Francusku,i ovdje smo prošli i dobro i loše.  Petak je bio dobro se sjećam kaže ti meni muž zašto mi nemamo još djece? Ja jako volim djecu a pogotovo žensku. Ajde reko polako bit će.
I tako 2015 god.u martu ja saznam da sam trudna odem kod doktora radim prve analize sve ok.

TRUDNA SAMMMMMMMM SREĆA I RADOST 

Nakon mjesec dana te moje prve trudnoće ja sam počela da krvarim,odem u bolnicu i tamo mi kažu da sam bebu izgubila,ja sva tužna,razočarana…pomislim u sebi „nikad neću više moć imati djecu“.zašto si Bože mene tako kaznio,to su bile moje riječi.

Ja i muž sami u svijetu nigdje nikoga nemamo,a što je najgore ne znamo jezik francuski ?
I tako sve se ponovo vratilo u normalu.
U Novembru 2015 godine saznam da sam ponovo trudna mi presretni..Samo maštam o djetetu kada će da se rodi.
Mjesec decembar ja ujutro ustala i otišla u wc i vidim ponovo krv,odma sam počela da plačem kao mala beba evo reko ponovo sam izgubila bebu,muž odma zove hitnu pomoć i ja odma u bolnicu prime me na ginekologiju ,rade sve analize kažu sve je sa bebom dobro,to se čistiš.

I tako sve lijepo krasno posle,idem na redovne kontrole kod babice na ultrazvuk sve uredu,čujem bebin otkucaj srca.
U februaru mi analiza krvi pronalazi da imam povišen šećer ,ali kažu ništa strašno ništa mi nisu dali nikakve tablete,samo da se pridržavam sa hranom i sve će biti uredu.

U martu na ultrazvuk saznam da je djevojčica ja sam odmah počela da plačem cijela bolnica se okrenula u mojom očima toliko sam bila presretna da nosim djevojčicu. Dodjem kući saopštim mužu i on je počeo da plače ( ON JE INAČE EMOTIVAN ) i na tom ultrazvuku kaže mi doktorica da je beba previše mala za svoje doba imala je tada samo 400 gr.i ponovo mi zakaže termin za 15 dana da dodjem da vidim dal je beba dobila šta na težini za tih 15 dana.

8 april imam zakazan termin sa babicom da vidi dal je sve uredu .
Odem ti ja na sto dođe ona i meni kaže jesi li dobro reko jesam dobro sam,kaže ti si otvorena 3 prsta ,ja počnem da plačem pa to je nemoguće ja sam tek u 5 mjesecu trudnoće,i odmah ona zove ginekologiju(hitno) dođu oni po mene stave me na sve moguće aparate daju mi infuziju daju mi inekcije da se bebi razviju pluća ako se rodi.
I tu sam ležala 5 sati tako i dolazi glavno doktor i kaže ako ti mi ne mognemo pomoći ideš u bolju jaču bolnicu tako jeste i bilo,prevezu me.

U toj boljoj bolnici sam stvarno imala dobre i prijatne doktore da su mi doveli prevodioca da mi kaže svu moju situaciju.
I tako ležim ti ja tu 4 dana sva na infuzijama i nekim lijekovima da se ne otvaram dalje,ljudi su se stvarno brinuli za mene,ali to je jače bilo od mene ,beba je krenula napolje .

NA SVET JE DOŠLO MOJE ZLATO 

15211757_1784525455149571_1841020750_n

FOTO.privatna arhiva mame Amine

Utorak 12 april 14:30 moja beba moja kćerka moje zlato se rodilo.Nisam je ni vidila samo mi rekli da je kćerka i da je previše mala.Odnijele su je sestrice tamo kod pedijatra uradili sve što je bilo potrebno spremili je u inkubator donijeli su mi je nakon 30 minuta. Samo na 2 minuta. Da je vidim i da ona osjeti da sam ja tu pored nje.
…… Ja ostala sama bez bebe,sve mame što su bile sa mnom u sobi imaju svoje bebe pored sebe ja plačem moje bebe nema sa mnom. …
Nakon 5 dana porođaja mene puste kući ja izlazim iz bolnice praznih ruku jedan dio mene ostalo je samo. Krenem ispred bolnice sva u suzama u bolu….

ODLAZIM BEZ MOJE BEBE -ONA OSTAJE A DUŠA BOLI 

Bila sam odvojena od svoje male 70 km.nisam mogla da idem da je viđam svaki da,jer posao nije dozvoljavao išli smo samo nedjeljom. Budemo par sati,ona jadnica sva na aparatima hiljadu kablova po njoj ima.Dolazi doktor i kaže ima neku rupu kod srca ?, ima začepljenje vena ?ima oštećenje mozga ? problem sa očima mi poludjeli,pitamo se Šta smo Bogu skrivili pa se to nama sve dešava????

MESECI DUGI KO GODINE 

Prošla su tri mjeseca i 10 dana od kako je beba bila u inkubatoru i priključena na aparate.
Svaki dan sam molila Boga da joj pomogne da bude dobro,svaki nepoznati telefonski poziv ja i muž pomislimo da zovu za nju odmah mislimo na najgore , no međutim doktor nas zove da nam kaže da su se neke stvari promijenile tj.da je uredu srce,oči, vene…Ali sada ima samo problem sa oštećenjem mozga na žalost. ..pa i doktori svašta pričaju da neće moći da priča hoda..da neće vidjeti, čuti ali ona sada ima 7 mjeseci od dana rođena i vidi i čuje. .nemamo više problem sa očima.
Ali srećom imam ovdje jake i dobre doktore pa nađu način da se izliječi beba i da bude sve dobro.
I iii danas idemo svaki mjesec na redovne kontrole i pedijatar nam kaže da je beba dobro,odlično prima hranu ..lijepo dobila na težini. ..line9

Poruka za sve mame

Nemojte da se plašite ničega kroz život. ..Samo glavu gore i mislite pozitivno i sve bude dobro.
Poljubac za sve mame , njihove bebice i sve buduće mame.

Hvala mami Amini na priči i što je morala opet da se svega seti . To je prava lavica i mama i mala lepotica .  ONI ĆE ZNATI NAVIŠE DA CENE ŽIVOT !! Malenoj želim divno i bezbrižno detinjstvo :* 

autor priče . mama Amina 

izvor.devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

I OVE PRIČE SU OSVOJILE VAŠA SRCA 

Komentara
Loading...