Brat i sestra najveći dar od Boga

Najlepše je imati brata . Najlepše je imati sestru. Uvek su tu jedno za drugo , i zajedno su najjači.

1519253_843686392343314_1637815456451104354_ofoto.pinterst

Tu su da brane jedno drugo a tu su i da se neki put pobiju i posvadjaju , ali opet su tu da se najviše vole na svetu . Ljubav sestre i brata je neopisiva ,ni najlepše pesme , ni najlepši stihovi je ne mogu opevati i opisati. Kad imaš brata i sestru imaš sve .

Neko kaže e sad moraš da deliš , sad više tvoji roditelji nisu samo tvoji i njih moraš da deliš . Ljubav se ne uzima ,niti deli ljubav se nesebično daje . Majka uvek voli podjednako nema više i manje.

E sad jedino što je istina , to je da kad se rodi drugo dete malo više pažnje se posveti njemu . Ja sad pišem iz mog iskustva kao majka dvoje dece.

Devojčicu sam dobila jako mlada i ona će uvek biti mamina princeza i mamina prva radost , bata nam je stigao neplanski ali postao je isto tako centar moga sveta . Razlika izmedju njih je 5 godina. Neki će reći puno , neki idealno . Nikad se ne zna kad je pravo vreme , jednostavno se desi .

Naša ćerkica je bila najsrećnija na svetu kada je čula da će za 9 meseci dobiti društvo. Ali postojala je i ta doza straha , šta će biti kad se beba rodi.

Mama i tata manje će me voleti, njemu će vreme posvećivati , ja više neću biti na prvom mestu. Uf bilo je jako teško objasniti iako je ona imala tada 5 godina , to su bile najteže godine , niti velika niti mala devojčica.  Još nam je najteže padalo kada je ona tako jako želela batu , i stalno je govorila ako bude devojčica neću da je volim , neću da je presvlačim i da joj dajem moje igračke. Jao meni se srce slamalo u nadi da ću moći da joj ispunim tu želju da dobije batu 🙂 Ali suprug i ja smo joj pričali i razgovarali stalno o tome , da nije važno šta će dobiti da će i batu ili seku voleti najviše na svetu . Da nije važno šta je samo da bude dobro i zdravo.

Vreme je prolazilo , i bližilo se vreme kada je već moglo da se sazna šta mama nosi 😉 Možda je čudno , a možda i ne ali ja sam znala da će se seki ispuniti želja i da će dobiti batu . Ali sam o tome ćutala 🙂

Ja vam ne mogu opisati tu njenu sreću kada smo otišli na ultrazvuk i kada je čula da joj stiže brat 🙂 To je neopisivo ona je skakala , vrištala od sreće , meni su bile oči pune suza. Znala sam majka to oseća ,stiže nam bata 🙂 Isto tako sam znala i za nju da će biti devojčica dok  su svi ali bukvalno svi govorili nosi dečaka 🙂 čak su bake kupovale plavo 🙂 Ali ja sam ih sve iznenadila 😉

E sledeće što je došlo na red bio je moj najveći strah kako posvetiti i njoj pažnju svu , a i imati opet malu bebu. Nije lako samo to mogu da kažem . Toga sam se najviše bojala to se i desilo . Kada se rodio bata ona je to osetila . Ja sam više bila oko bate nego oko nje . Osetila se ta ljubomora iako sam ja stalno govorila mama tebe voli i voleće te isto i kad se rodi bata .Bata je mali njemu sada treba malo više brige , on ne može sam da se presvuče ,obuče , ne može sam da ručka i još puno stvari što je tebe mama naučila . Ti si mamina velika devojčica a bata je još mali .

Iskreno meni je bilo mnogo teže , znajući da nju zapostavljam , da nemamo toliko vremena više da provodimo zajedno , ko što smo to pre radile.

Dojenje je najlepši osećaj ali i najteži , oduzme puno vremena , i stalno ste opterećeni stim . Da beba ima mleka i da što duže sisa.Svaka majka to želi zar ne ? Ali o tome ću vam pisati sledeći put 🙂

Sada su već porasli . Vole se puno , naravno kao i svaka deca znaju da se  i posvadjaju , počupaju , pobiju ali to su sve čari brata i sestre 🙂

Jedan mali savet mladim majkama ako želite i drugo dete .

Pričajte što više vašem prvencu o novoj prinovi . Uključite ih u sve što bi mogli da urade , neizbacujte ih iz sobe . Ja sam jednom napravila tu grešku i jako mi je bilo teško , ali kad nervoza i nespavanje savlada majku to se desi 🙁

JEDNOSTAVNO NIJE LAKO IMATI DVOJE DECE A POSVETITI IM JEDNAKO PAŽNJE, BAR NE DOK SU MALI .

RODITI DETE JE NAJVEĆA SREĆA ,ALI RODITI TOM DETETU BATU ILI SEKU TO JE NEOPISIVA SREĆA

pizap.com14137938698071sOvo su moji mališani , moja bogasta najveća moji andjeli bez krila . Zbog njih sam jaka i zbog njih idem kroz svaku t60prepreku u životu ko Lavica.

Evo izdvojila bih par lepih citata za brata i sestru

Svoj život bez svega mogu zamisliti ali nikako bez svog brata -sestre

Na svetu ne postoji niko ko ti je toliko sličan

Na svetu ne postoji niko toliko srcu bitan

Ne postoji ljubav veća nego prema bratu-sestri

Kad me slome sve brige i kad nema spasa dovoljno je osetiti blizinu brata-sestre

Uvek tu za mene da me smiri i da mi snage da

Niko nema brata kao što je moj -volim ga više nego život svoj

Život se menja ali ne i sećanja na sva prelepa druženja, šaputanja i mirise iz detinjstva koje jedino brat i sestra znaju.

Imati brata imaš sve

Brat i sestra najveći dar od Boga.

Blago tebi bato- seko ti imaš mene da brinem , da te čuvam da te volim najviše

Brat je neko za koga znam da ću uvek moći da računam na njega

Ko će brata bolje da savetuje oko ženskog srca od seke 😉

Kada se braća i sestre slože nijedna tvrdjava ne može da bude jako ko njiho zajedništvo – Antisthenes

 

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...