Breskve najbolje voće za TRUDNICE !! Evo i zašto !

Breskva predstavlja pravu riznicu beta karotina (provitamin A). Tu je i većina vitamina grupe B, među kojima i folacin (B9), nijacin (B3), ali i vitamin C, E i biotin (vitamin H).

Biljka je lekovita u celosti, pri čemu se cvet breskve bere od momenta cvetanja do maja, a plod od početka juna do septembra.

- Oglasi -

Treba znati da su ove aromatične i sočne voćke, zbog odnosa kalijuma i natrijuma 7 prema 1 veoma korisne za sve koji imaju probleme sa oticanjem i malokrvnošću.

Voće koje skida kilograme

Pomaže u trudnoći

Zbog prisutnosti širokog raspona vitamina i minerala breskva je izvrsna namirnica za trudnice.

Mineral kalij pomaže u otklanjanju mišićnih grčeva i općeg umora koji su česta pojava tokom trudnoće.

Vitamin C doprinosi zdravom razvoju kostiju, zubi, kože, mišića i krvnih žila bebe.

On takođe pomaže u apsorpciji gvožđa, što je izuzetno važno za vreme trudnoće.

Folati prisutni u breskvi pos prtiču pravilan razvoj srca, mozga i lobanje fetusa i zato pomažu u sprečavanju defekata neuralne cevi.

Evo zašto trebate jesti više ljubičasto voće i povrće

ČAJ
* Protiv povraćanja u trudnoći – 50 grama osušenog breskvinog lišća prelije se sa 5 decilitara vrele vode, a zatim ostavi poklopljeno da se ohladi. Čaj se procedi, i preko noći ostavi u frižideru. Ujutru se zagreje i pije na prazan želudac. Ista količina pije se na svaka 2 sata.

Breskve u frižideru duže zadržavaju svežinu, s tim što ih ne treba prati pre upotrebe. Ukoliko su vam potrebne oljuštene, a teško se ljušte, prvo ih treba staviti pod mlaz vrele vode pola minuta, a odmah zatim ubaciti u hladnu vodu.

Ima bar pet razloga zbog kojih TRUDNICE treba da jedete trešnje. Tri su ključna!

Komentara
Loading...