Brže da brže ne može biti : Najukusnija letnja poslastica

Iskreno ja ukusniji kolačić nisam dugo probala . Pre neki dan sam ga pravila posle dužeg vremena , načisto sam bila zaboravila na njega . Tako se brzo sprema a tako je ukusan , a i odličan je za dečicu . Moji klinci ga obožavaju .

kolac-griz

Evo da vam otkrijem i recept kako sam ga ja spremala 😉

Potrebno vam je :

2- step sokića (kesice)

300gr šećera

250 gr-griza

1-litar mleka

6 kašika supenih šećera

i šlag ( ja sam koristila šlag penu u spreju 😉 )

Priprema.

U šerpu lonac – sipati 1.litar vode dodati 2 step sokića i 300 grama šećera, kada počne da ključa dodati griz i mešati dok se nezgusne . U dublji pleh malo sipati vode (čisto da se malo pokvasi pleh) razliti fil po plehu .

Sledeće što radimo je : Opet u šerpu , lonac šta god imate dodajte 1.litar mleka . Pre toga u činiju razmutite sa malo mleka 2 kesice pudiga od vanile ( može i bilo koji drugi ukus ali ja sam ovog puta vanilu ) Kada mleko proključa dodajte puding i mešajte dok se nezgusne . Prelijte preko pvog dela . Sačekajte da se dobro ohladi . Možete da ubacite i u zamrzivač . I dobićete pravu letnju poslasticu 😉 Kad isečete na kockice stavite malo šlaga . Ako stavljate običan premažite preko kolača pa onda secite na kockice . Kako god sve je pun pogodak , gosti i ukućani će biti oduševljeni . Moji jesu za dan je otišao celi pleh 😉

Ako vam se ovaj kolač dopao podelite sa drugima

Komentara
Loading...