Čarobno mleko od kurkume – za odličan imunitet

Zbog kurkumina njenog veoma aktivnog sastojka, kurkuma je vekovima unazad poznata kao začin neverovatnih lekovitih svojstava, a postoje i pisani dokumenti koji potvrđuju da veoma efektno leči različite bolesti.

Kukrkuma je najpoznatija po tome što jača čovekov odbrambeni mehanizam i zbog svog antiupalnog dejstva, ali to nije sve, ni blizu.

Kukrkuma poseduje antibakterijska svojstva, što znači da uništava ćelije virusa i mikroba u organizmu. Nezaobilazan je sastojak mnogih domaćih pripravaka protiv gripa, prehlade i respiratornih infekcija. Prirodni je analgetik, borac protiv dijabetesa i deluje kao sjajna preventiva mnogim kancerogenim obolenjima: raku dojke, prostate, debelog creva kože i pluća. Veruje se čak da kurkumin može da spreči razvoj već nastalog raka.

Kako uvrstiti kurkumu u svakodnevnu ishranu?

Ako niste ljubitelj ukusa kurkume i ne želite ili ne znate je koristiti u jelima napravite čudotvorno mleko koje će vaš imunitet ojačati i odbraniti vas od virusa.

Potrebni sastojci:

  • ¼ šolje kurkume u prahu
  • Kašika kokosovog ulja
  • Šolja mleka
  • Kašičica (po izboru) cimeta ili đumbira

Prvo napravite pastu od kurkume i cimeta ili đumbira (ako koristite). Jednostavno pomešajte začine sa pola šolje vode i sve stavite na šporet da provri, satlno mešajte da ne zagori, a zatim smanjite temperaturu i lagano mešajte dok ne dobijete pastu. Ovako pripremljena pasta od kurkume može da stoji u frižideru do 14 dana.

prah

Kašiku ove paste pomešajte sa kašikom kokosovog ulja i šoljom mleka. Mleko možete zagrejati i zasladiti ga sa kašikom meda.

pasta

Pijte svakodnevno i nemate brige da će vas uhvatiti grip ili prehlada ove zime.

Napomena: Ako ne možete pronaći kokosovo ulje, slobodno ga zaobiđite u receptu.

autor:http://frugallysustainable.com

Komentara
Loading...