8 razloga zbog kojih su carski i prirodan porođaj isti

0

Pa da pročitamo :*

 

1. Beba mora da izađe napolje

Koja mama nije pogledala svoj džinovski stomak u 37. nedelji i pomislila u sebi: „Grčevi u nogama, gorušica, bol u kukovima i beskrajna putovanja u kupatilo i nisu tako loši. Ne, ako uporedim sa onim što me čeka – vađenje ljudskog bića iz mog tela. Možda bih mogla da ostanem u drugom stanju zauvek pa neće biti potrebe brinuti kako će se ceo proces porođaja odvijati“.

majka-i-beba-

2. Porođaj je bolan

Ne interesuje me koliko ste smireni! Svejedno da li ste se odlučili na prirodni ili operativni porođaj – on stravično boli. Znam da lekovi mogu da budu od pomoći. Ali i dalje boli. Jer, bez obzira na to kako će vaša beba stići na svet, ona je i dalje veća od vagine. A boli i rana od carskog reza. I ako ste pod lekovima, u nekom trenutku njihovo dejstvo će se smanjiti i ostaviti vas sa zapanjujućim saznanjem da je vaša beba napolju. Jaoj!

Morate da dišete

Ako stvari ne krenu baš dobro, a medicinske sestre krenu nervozno da žure okolo, može vam biti malo teže da svoj plan, u kome ste vi glavni u svemu, sprovedete u delo. Ali i dalje morate da dišete. Dišete između kontrakcija. Dišete u masku za kiseonik. Dišete pod anestezijom. Da dišete, uopšte, kako bi vaša beba došla na svet.

Potrebna vam je podrška

Bonus poene dobija osoba koja će vam držati kosu dok povraćate, masirati i zaplakati kada beba stigne. Duplirani bonus dobija dula, zato što ona zna sve magične trikove o ovom poslu. Čak i carskom rezu.

Morate da nosite mrežaste gaćice

- Oglasi -

Najbolji donji veš koji, na žalost, nikada nije krasio Viktorijine anđele. Mrežaste gaćice nisu “dečačke gaće”, one su “bakine gaćice”, ali su svejedno najmekši, najudobniji, najrastegljiviji bolnički komad garderobe na celom univerzumu. A ono što je najbitnije, učiniće da se vaša vagina posle porođaja ili stomak nakon carskog reza osećaju božanstveno.

Otvoriće vam se apetit

Kada smo kod gladi, moram da napomenem da će vam se odjednom možda prijesti hamburger, a možda i pomfrit uz to. Jer sada ste sami u sobi sa svojim stomakom, a porođaj je toliko težak i naporan zadatak!

Neće samo vaša beba izaći iz vas

Sve što je držalo bebu unutra mora da izađe sa njom. Pa čak i ako imate carski rez, doktor će morati da ukloni posteljicu.

Na svet ste donele bebu

Ljudsko biće je upravo izašlo iz vašeg TELA. Vidite li to preslatko, smežurano, uplakano malo stvorenje? Ta beba je bila unutar vas samo nekoliko minuta ranije. Rasla je u vama, pazili ste na nju, zamišljali je i učinili sve što je bilo moguće kako bi bezbedno stigla na svet. Nije bitno, da li se njen veličanstven dolazak dogodio u operacionoj sali ili sali za porođaj. Bitno je da ste vi svoj posao odradili najbolje i da ste uspele. I ukoliko ste mislile da ste obavile najteži zadatak do sada, sačkejte drugi deo.

Drage mame bilo da ste carskim putem ili prirodnim se porodile vi ste donele male andjelčiće na svet vi i samo vi . Zapamtite . Vi ste se mučili prošli sve i svašta za 9 meseci . Ne znači ako ste carskim rezom da ste gora majka ili obrnuto . Pustite priče porodjaj vas ne definše kao majku !!

SREĆNO SVIM BUDUĆIM MAJKAMA :*

PROČITAJTE JOŠ PAR DOBRIH TEKSTOVA

JAKO VAŽNO : I za epidural treba priprema

VAŽNO : SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O PRIRODNOM PORODJAJU

Ova fotografija je izvala svakakve reakcije ali najviše divljenja

10 Trikova koji će vas pripremiti za prirodan porodjaj.

Trudnoća: porodjaj (kratak vodič)

AKO VAM JE OVAJ TEKST KORISTIO PODELITE GA I SA VAŠIM PRIJATELJIMA :* HVALA

 

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...