Celu trudnoću odbijala je preglede: Na porođaju u bolnici otkriveno je da se OVAKVA BEBA dešava jednom u 625 miliona slučajeva

Deset lekara asistiralo je u porođaju koji se, kako kažu, dešava jednom u 625 miliona slučajeva.

U Sibiru je na svet došla mala Veronika, teška nešto preko četiri kilograma i dugačka 56cm i upisala se u red „čudesnih beba“. Kako kažu lekari, njen slučaj je toliko redak (jedan u 625 miliona), da u potpunosti zaslužuje ime Veronika (donosilac pobede)

- Oglasi -

Njena majka (31) izabrala je da ostane anonimna, a završila je u Sibiru zbog rata u Donbasu, područja u Ukrajini. Nijedan lekar nije pratio njenu trudnoću i tek se na porođaju otkrillo da je u pitanju jedinstveno stanje.

– Beba je začeta prirodnim putem, ali nekako nije bila u materici, već van nje. U ovom trenutku nema više od 12 takvih slučajeva na celom mestu. Abdominalna trudnoća se ponekad dešava, ali retko kada je dete preživi –kaže dr Vladimir Borovkov, dok se njegov kolega, Dmitrij Erin slaže da je operacija koju su izveli bila veoma rizična.

– Nisam želela da uopšte rađam u bolnici. Muž i ja smo se složili da treba da se porodim kod kuće. Nisam htela na preglede niti da pijem pilule i vitamine. Kontrakcije su počele i sve je išlo dobro, a onda su u jednom trenutku prestale i tad smo rešili da odemo u bolnicu – kaže majka male Veronike.

(siberiantimes.com) preveli. zena.blic.rs

Pročitajte i ove neverovate priče …

Komentara
Loading...