Ćerka je magično biće – 11 činjenica koje to dokazuju!

0

Žene, kad saznaju da nose devočicu, obično misle da, imajući u vidu da su i same nekad bile devojčice, znaju šta mogu da očekuju, ali istina je da će vaša ćerka imati par iznenađenja za vas. Pored neumornog ćaskanja i roze boje, ćerke su svet za sebe. Evo kako izgleda odrastanje vaše princeze.

Ona je možda ženstvenija od vas

Iako ste možda uložili dosta truda da je naučite o rodnoj ravnopravnosti, kupovali joj igračke za dečake, nemojte se iznenaditi ako ona razvije strast prema princezama, barbikama i baletu. Koliko god se vi borili sa stereotipima, društvo u kombinaciji sa prezastupljenim marketingom će imati jak uticaj na njeno odrastanje.

Za sve mame koje imaju devojčice – Eto, toga se mama plaši. I to, onako – baš baš.

Njena želja da pozamljuje nakit, štikle i haljine će se pojaviti jako rano, gotovo čim prohoda

Vaša princezica biće preslatka pretvarajući se da izlazi u vašim novogodišnjim cipelama… Uživajte u ovim momentima, jer uskoro će želeti stvarno da ih pozajmi.

Možda ćete biti malo ljubomorni na tatinu kćerku

Iako možda ljubomora i nije vaš stil, iznenadićete se kad je budete osetili, kad uvidite da niste jedino žensko u životu vašeg partnera. Cenićete njihove igre, priče i duboku povezanost, ali ponekad vam neće biti prijatno da budete izostavljeni. I prvi put kad vaša kćerka potraži oslonac u ocu, kad je tužna ili povređena, to će biti pomalo bolno saznanje za vas. Ali zapamtite da je njeno srce prepuno ljubavi za sve. Vi takođe, imate vreme i aktivnosti koje delite sa njom, koje će najvjerovatnije biti misteriozno za tatu.

Sve počinje rano i jedno je sigurno, devojčice ranije sazrevaju od dečaka

Vaša ćerka možda već i trči, dok sin vaše prijateljice istog uzrasta se još bori sa puzanjem. Prevrtanje, tapšanje, smejanje, poljupci, navikavanje na nošu, čitanje. Ne budite iznenađeni ako ona sve ovo savlada pre dečaka njenog uzrasta.

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE : Kako razgovarati sa devojčicama

Naviknite se na dramu

Pre nego što dobijete ćerku, sigurno mislite da je neverovatno da se neko uzbuđuje toliko što ne uspeva da nađe svoje japanke, što joj frizura nije onakva kakvu je zamislila ili zato što je pojela parče heba tokom ručka. Ali ona stvarno želi svoje japanke!!! Na kraju, ona će se opustiti, ali u međuvremenu dišite duboko…

Spremite se na fazu „Ja nosim samo haljinice“

Negde oko treće godine ona će već imati želje vezane za oblačenje, a to možda neće imati veze sa tim da li je odeća čista ili prikladna. I tek što ste prilagodili njenu garderobu zahtevima koje ima, njene želje će se promeniti. Možda će želeti da nosi izvrnutu odeću, veću majicu, pa čak i kupaći kostim preko džempera. Što pre shvatite da sve to nije tako bitno, biće lakše obema.

Ovo je jedan od znakova da ćete roditi devojčicu i nije tako prijatan

Ona će skupljati i čuvati sve

Gumice, šnalice, latice cveća, kape, flašice, kutijice, spajalice, dugmad, mrtve bube… sve. Sve što može da nagura u džepove, poneće sa sobom. Naviknite se da pronalazite ove stvari svuda po kući.

Stalno ćete se prepirati oko njene kose

Ono što se vama sviđa, za nju možda ne dolazi u obzir. Da, ona baš sad mora da opere kosu. Ne ona ne izlazi takva iz kuće. Da, baš sad morate da joj uvijete kosu, jer ona ne zna sama, još samo ovaj put. Svađe oko kose će potrajati onoliko koliko vi dozvolite, odnosno koliko vam bude trebalo da shvatite da je to samo kosa i predate se. Vremenom ona će shvatiti da je čista i očešljana kosa ipak najbolja opcija.

Ona će biti merilo lepote po kome procjenjujete sve njene vršnjake

Nikad ne biste to priznali na glas, ali vi mislite da je ona najljepše stvorenje ikada rođeno. Možda će vam i biti žao njenih drugarica, čija lepa lice ne mogu da se mere sa njenim. Normalno je da se ovako osećate, ali ne zaboravite da joj kažete koliko je pametna.

PISMO MOJOJ USVOJENOJ ĆERKI: Želim da znaš ovih par stvari, predivna devojčice!

Ona je možda rođeni manipulator

Mame, koje imaju decu oba pola tvrde da njihove princeze znaju kako da dobiju ono što žele. I to samo izgledom. Da li je tako? Definitivno. Ponekad im progledamo kroz prste zato što su tako neodoljive, a tate to najbolje znaju.

Biće vam pomalo i žao mama svih dečaka

Kada ste zajedno sa svojim prijateljicama koje imaju mušku decu, možete se zapitati da li vam one pomalo zavide. Bliske prijateljice će vam možda to i priznati. Uostalom vi sa ćerkicom zajedno uređujete njenu sobu, kupujete haljinice, lakirate nokte dok su mame dečaka zauzete kopanjem glistica i razgovorima o superjunacima.

izvor:zenasamja.me

Najvažnija pravila u odgoju devojčica koja svaka mama treba znati

Komentara
Loading...
where can i buy ivermectin over the counter buy ivermectin online