Tako je i Alison Kimi na plaži doživela da je ćerka uvredi.

 – Ćerka mi je danas rekla da sam debela. Bila je ljuta jer sam je naterala da izađem iz vode i rekla je svom bratu da je njihova mama debela. Rekla sam joj da dođe da porazgovaramo.

– Šta si to rekla o meni? – pitala sam je.

– Rekla sam da si debela mama. Izvini – rekla mi je.

– Hajde da malo popričamo o tome. Ja nisam debela. NIKO nije debeo. To nije nešto što možeš da budeš kao osoba. Ali imam višak kilograma. Svi imamo manje ili više viška koji nam štiti kosti i mišiće i daju nam energiju. Da li i ti imaš malo masti? – pitala sam.

 

Hey babes!! It would be an understatement to say that I am overwhelmed by the level of amazing support @full_of_freckles_illustrations and I received yesterday with the announcement of our collaboration on the first children’s publication in a series of body confidence books! I’m over the moon excited to share every step of this journey with you all! SO MANY of you wanted to know how to pre-order or how to get involved…I added a link in my profile where you can find a button that says „pre-order the children’s book“ and you can sign up to be the first notified when the book is officially open for pre-order! Not one comment went unnoticed yesterday and I tried to reply to each and ever one of your heartfelt encouraging messages! I want to highlight once more the talent of Sanne as she literally is INCREDIBLE!! This is the original image that inspired @full_of_freckles_illustrations to create the characters! Do you see the resemblance?! Thank you again, babes! Just do you! Xoxo Allie

A post shared by ALLIE ? Just Do You, Babe! (@allisonkimmey) on

– Da, imam malo na stomaku – rekla je.

– Tačno. To imam i ja, a ima i tvoj brat – rekla sam.

– Nemam ja salo, ja sam najmršaviji, imam samo mišiće – uključio se i moj sin.

– Zapravo, svaki čovek ima salo, ali u različitim količinama- objasnila sam mu.

– Da, imam i ja malo da mi štiti mišiće, ali ti imaš mnogo više od mene – rekao je on.

– Da, tačno. Neki imaju mnogo, neki malo. Ali to ne znači da je zbog toga neko bolji a neko lošiji. Razumete? – pitala sam ih. Rekli su da razumeju, pa sam im rekla da ponove.

– Ne treba da nazivamo druge debelima, jer svi imaju sala i u redu je biti debeo – rekli su.

– Tačno – rekla sam.

– Dobro, možemo sad nazad u vodu? – pitali su. Rekla sam im ne, kaže ova mama i dodaje da se trudi da uvek uči decu da ne koriste reči debeo kao uvredu.

 

– Ne dozvoljavam da u mojoj kući ikog vređamo tako što navodimo da je debeo, zato znam da je moja ćerka to kao uvredu čula negde. Hranimo decu idejama na svakom ćošku, i svuda mogu da čuju neku novu uvredu za koju nisu ni znali . Naš posao je da naučimo decu da se izdignu iznad uvreda i da uvek u glavi imaju naše vaspitanje koje im govori da budu pozitivni i da prihvataju sve onakve kakvi jesu – zaključuje ona.

izvor. preveli . zena.blic.rs

NE PROPUSTITE I OVE DVE NAJČITANIJE PRIČE