ČESTITKE : U SUBOTICI ROĐENE TROJKE POSLE 5 GODINA!

0

Nakon gotovo pet godina, u subotičkoj bolnici rođene trojke i to zahvaljujući jednoj od metoda asistirane reprodukcije. Žužana (32) i Roland (31) Tancoš ponosni su roditelji dečaka Teodora i devojčica Aliz i Fani.

 

Foto: Subotica.rs

Nešto posle devet časova, naša sugrađanka Žužana Tancoš donela je na svet dve devojčice Aliz i Fani, teške 1950 i 2180 grama i dugačke 42 i 44 centimerata, i dečaka Teodora, teškog 2450 grama i dugačkog 45 centimetara. Prema rečima prim. dr Aleksandra Radulovića, upravnika Službe za ginekologiju i akušerstvo u Opštoj bolnici Subotica, koji je pratio trudnoću od samog početka, novorođenčad su na svet došla carskim rezom, što je u potpunosti normalno kod višeplodnih trudnoća, kao što je ova.

– Majka je u normalnom postoperativnom praćenju, trenutno se nalazi u šok sobi, u normalnom stanju posle ovakvih porođaja, a očekuje se da posle 48 sati bude na Odeljenju. Novorođenčad su na dodatnoj intenzivnoj nezi, jer se kod ovakvih trudnoća očekuje određeni tip nezrelosti, te se sa kiseonikom potpomaže njihovo sazrevanje – rekao je prim. dr Radulović, dodajući da je cela trudnoća, koja je nastala iz jedne od metoda asistirane reprodukcije, izneta u subotičkoj bolnici.

Žužanina majka, Irina Buranj, kaže da je presrećna, te da su ona i suprug s velikim oduševljenjem primili vest o dolasku novih članova porodice.

- Oglasi -

– Moj muž je bio u gradu, a ja sam radila u školi kad su me zvali iz bolnice da mi čestitaju i kažu da mi se ćerka porodila. Toliko sam bila srećna, da nisam mogla da ustanem sa stolice – priča naša sagovornica, koja je jutros postala baka troje unučadi. – Nije svejedno biti baka trojki, ali o tome šta će kasnije biti sad ne razmišljam. Bitno mi je da su svi dobro, čula sam se sa ćerkom i ona je rekla da je dobro, a to je najvažnije. Veoma sam zahvalna doktoru Raduloviću, ali i ćerki koja je, iako sitne građe, iznela trudnoću bez ikakvih problema i većih komplikacija.

Gradonačelnik Modest Dulić i predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja danas su, u Verušiću, posetili porodicu Crnković i prve ovogodišnje subotičke trojke, čestitali srećnim roditeljima i uručili im vaučere u vrednosti od po 50.000 dinara za kupovinu pelena i bebi opreme.

Đurđica Crnković kaže da je dečake na svet donela posle trećeg pokušaja vantelesne oplodnje, da su trojke rođene u porodilištu na Betaniji, u Novom Sadu, i da su oni trostruki izazov, ali i trostruka sreća.

– Bebe smo dobili posle trećeg pokušaja vantelesne oplodnje. Prva dva su bila o trošku države, u Novom Sadu, a treći, koji smo sami finansirali, radili smo u jednoj novosadskoj privatnoj bolnici. Na svet je prvo došao Martin, sa 2.200 grama, drugi se rodio Luka, sa 1.880 grama, a treći Ante, sa 1.800 grama. Svi su bili dugački 54 centimetra i rođeni su u razmaku od po jednog minuta. Dan kada sam se porodila bio je najsrećniji dan u mom i životu moga supruga, istakla je Đurđica Crnković.

Ona je dodala da su bebe zdrave, da dobro jedu i da su teške preko šest kilograma. Đurđica je poručila svim bračnim parovima koji ne mogu da imaju decu da ne odustaju od pokušaja ventelesne oplodnje, jer, kako je rekla, nema lepšeg osećaja od roditeljstva.

IZVOR subotica.com

- Advertisement -

Komentara
Loading...