Četiri meseca nakon što je rodila ćerku, otišla je kod lekara. Morala je da skine teret sa grudi, ali nije očekivala OVO !

0

Džesika Porten se mučila sa postporođajnom depresijom. Shvatila je da joj je pomoć neophodna i zakazala je pregled kod lekara.

foto

– Četiri meseca nakon porođaja sam jurila ginekologa i napokon ulovila jedan termin. Otišla sam na pregled sama sa detetom. Bilo je 14:10 a prozvana sam u 15:15. Ulazi sestra i govorim joj da se borim sa postporođajnom depresijom, da imam napade besa i da želim da vidim kako da se borim sa tim. Napominjem i da mi je porodična situacija više nego povoljna, da imam podršku i pomoć, da nikada ne bih naudila sebi ili bebi ali da smatram da su mi neki lekovi potrebni jer ponekad imam vrlo nasilne misli.

Na brzaka su mi obavili ginekološki pregled, sestra mi je rekla da mora da porazgovara sa lekarom o mom slučaju i onda je izašla iz ordinacije.

Pozvala je policiju!

 

- Oglasi -

Sat vremena sam sa nekom bolničarkom sedela, ona me je čuvala dok se čekala policija. Kažu mi da će da me vode u urgentni centar, a onda pokušavamo da smislimo kako će da me odvedu dotle jer u ruci imam bebu i nosiljku. Policajci vide da sam savršeno razumna i dogovaramo se da ja odvezem svojim kolima sebe i bebu do urgentnog, dok me oni prate iza. Stižemo, primaju me i uzimaju krv. Dodeljuju mi čuvara koji pazi da ne pobegnem. Konačno dolazi i moj muž.

Vode me u toalet da bih im dala uzorak urina. Teraju me da se sasvim skinem, i odeću mi zaključavaju. Tek oko 11 uveče dolazi socijalna radnica koja odlučuje da ne moram kod psihijatra i kreće procedura za moje otpuštanje iz bolnice.

Odlazim iz urgentnog slomljena. Nisam dobila ni lekove, ni novi termin za pregled, ni razgovor sa lekarom. 10 sati provela sam u paklu i to sa svojom bebom. Eto šta sam dobila zato što sam htela da zamolim lekara za pomoć. Eto, to je naš zdravstveni sistem – poručuje u svom statusu na Fejsbuku Džesika. Njena priča podigla je mnogo prašine, budući da su je preneli svi američki mediji. A poruku iza statusa, da niko ne bi smeo da okleva da zatraži lekarsku pomoć, shvatili su pacijenti. Sada se čeka da shvate i institucije.

Strašno ja nemam reči i iskreno ne znam šta bi na njenom mestu da sam bila !! pa vi posle se požalite nešto lekaru , eee žalosno !

PODELITE I VI OVU PRIČU !

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...