Čudo iz antike: Narodni lek od borovnica za stotinu bolesti!

Reč je o vrsti vina od borovnica koji se kao lek upotrebljava za sve vrste bolesti, a posebno je koristan kod problema s lošom cirkulacijom i krvnom slikom, kod glavobolja i vrtoglavica, kod ostalih različitih tegoba glave.

borovnice-lek

Ovaj čarobni recept, koji potiče još iz antičkih vremena, pravi se od bobica borovnice i smreke utopljene u vino i rakiju, odnosno reč je o vrsti vina od borovnica koji se kao lek upotrebljava za sve vrste bolesti, a posebno je koristan kod problema s lošom cirkulacijom i krvnom slikom, kod glavobolja i vrtoglavica, kod ostalih različitih tegoba glave.

- Oglasi -

Vino od borovnica svakako bi trebalo da isprobate ako imate problema sa slabim srcem i krvnim sudovima. Za istu namenu se upotrebljavao napitak od borovnica spominjan i u zapisima pronađenim u Londonu koji datiraju još iz 1696. godine.

Lista svih blagodeti ovog leka ne završava se ovim što je navedeno. Ovo vino trebalo bi da probate ako vas muče hronična i akutna oboljenja želuca i creva, a služi i u borbi protiv probavnih smetnji i upala debelog creva. Napitak uspešno reguliše crevnu floru, uništava i reguliše razmnožavanje štetnih bakterija i glista. Lek pomaže i kod nedostatka apetita i slabosti izazvane nekom bolesti, operacijom ili padom imunog sistema.

Za pripremu vina od borovnica potrebno vam je:

– 1/2 kilograma svežih borovnica (kao zamenu možete da upotrebite smrznute)
– 1/2 kilograma bobica smreke
– 1 litar dobrog crnog vina
– pola litra jake domaće rakije
– 3 kašike meda, 3 kašike šećera

Borovnice i smreku operite i stavite u veliku staklenu teglu. Ulijte vino i ostavite da odstoji u frižideru 48 sati. Nakon toga u smesu dodajte rakiju, med i šećer. Sve dobro promešajte i ostavite da odstoji sedam dana.

Lek se koristi tako što se uzimaju četiri supene kašike svakog jutra i večeri. Vino se koristi tri dana ujutro i uveče nakon čega se pauzira dva dana. Ako vino popijete, po potrebi možete da napravite novu dozu i da nastavite da koristite ovaj lek sve dok vaše tegobe ne prestanu.

izvor.dnevno.hr

Komentara
Loading...