Da li deca danas prebrzo odrastaju?

0

Pročitajte šta su rekli roditelji o svojoj deci, njihovim navikama i ponašanju…

deca_uce

Šta roditeljima smeta? To što deca imaju Fejsbuk stranicu pre 12. godine ili što deca veruju više prijateljima nego njima

Više od 2.000 roditelja sa decom uzrasta između osam i 12 godina odgovarala je na pitanja o deci, njihovim navikama i ponašanju.

Gotovo polovina roditelja rekla je da oseća pritisak da deci kupi najnovije tehnološke “igračke”. Više od 50 odsto dozvoljava deci da pretražuju internet bez nadzora i preuzimaju aplikacije već od desete godine.

U proseku, polovina roditelja rekla je da ne bi imala ništa protiv da dete ima Fejsbuk nalog u 12. godini. Današnji desetogodišnjak može da uživa i u tabletu, odabiru odeće koju će nositi, a ume sebi da napravi i doručak, pokazalo je istraživanje. Međutim, on ne može sam putovati autobusom, nositi šminku i dobiti e-mail nalog, do 11. godine.

Studija je takođe pokazala da 40 odsto roditelja smatra iritantnim što zvezde i prijatelji imaju više uticaja na njihovu decu, od njih samih. Toni Nit, izvršni direktor firme Get Safe Online kaže: “Današnja deca su deo digitalne generacije i oni ne znaju da postoji drugačiji način života, koji ne uključuje internet i moderne uređaje. Međutim, mladi ljudi moraju da shvate rizike i granice koje ne bi trebalo da prelaze”.

“Deo toga je poverenje i obrazovanje. Najbolje je rano uputiti decu u brigu o bezbednosti na internetu, a to znači da i roditelji moraju znati više o savremenim tokovima na internetu”.

izvor:b92.net

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online