Da li je gubitak seksualne želje posle porođaja normalna pojava ili…

Prilagođavanje novoj ulozi, neprospavane noći i hormoske promene, objektivni su faktori koji utiču na smanjenje libida

seks nakon porodjaja

Eksperti potvrđuju da je gubitak seksualne želje kod žena nakon porođaja sasvim očekivana pojava.

Prilagođavanje novoj ulozi, neprospavane noći i hormoske promene, objektivni su faktori koji utiču na smanjenje libida. Za neke žene je to kratkotrajna, prolazna faza, dok za druge to može potrajati duže.

Kada jednom prekinete seksualne aktivnosti, telo se navikne da “živi” bez njih i to postaje praksa. U tom slučaju, važno je da taj gubitak doživite kao nešto prirodno i da se ne prisiljavate na nešto što (trenutno) ne želite. Ali, nemojte da dozvolite da upadnete u zamku zvanu “život bez seksa je sasvim OK”, jer to nije tačno.

Pojedine žene izgube želju za sekom nakon rođenja deteta

Fizički kontakt sa partnerom važan je za kvalitet bračnih odnosa. Potrudite se da pronađete vremena za ramenjivanje nežnosti, zajedničke kupke ili uzajamne masaže.

Ponavljamo, seks ne znači samo fizičko sjedinjavanje dva bića! Inicirajte predigru, koja ne mora da završi penetrativnim seksom, jer će vam to pomoći da ubrzo povratite seksualnu želju.

U slučaju da se ne povratite stari libido ni pola godine nakon porođaja, posetite lekara, zbog utvrđivanja postojanja eventualnog fizičkog uzroka.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

Najneprijatnija seksualna pitanja u trudnoći

VAŽNO !! Da li seks može da dovede do pobačaja ?

Koliko treba da prođe od porođaja do prvog seksa?

5 iznenadjenja tokom seksa u trudnoći

 

 

Komentara
Loading...