Da li je normalno da mi se još uvek ne vidi trudnički stomak?

Skoro svaka buduća mama složiće se da tek onog trenutka kada njen stomak postane vidljiv, ima utisak da je u drugom stanju. Međutim, šta ako je trudnoća već odmakla, a vaš stomak i dalje ne izgleda “veliko”?

Trudnicama koje očekuju svoje prvo dete stomak bi mogao da postane vidljiv nešto kasnije, s obzirom da mišići nisu već rastegnuti usled prethodne trudnoće. Osim toga, visoke žene ili one koje imaju veći torzo mogu imati manji trudnički stomak, jer njihovo telo ima više prostora za bebu. Izgled vašeg stomaka može takođe zavisiti i od položaja bebe u materici.

OVO SVE UTIČE NA PSIHIČKI RAZVOJ BEBE DOK JE KOD MAME U STOMAKU !

Kako bi utvrdio da je sa bebom sve u redu, vaš lekar će koristiti različite metode merenja, koje nemaju veze sa vašim fizičkim izgledom. U prvom trimestru se meri širina karlice kako bi se utvrdila koliko ima prostora za vašu rastuću matericu.

Oko 20. nedelje na lekarskim pregledima počinje da se meri fundalna visina (udaljenost od vrha materice do stidne kosti, koja služi za praćenje rasta ploda), a nakon 20. nedelje veličina bi trebalo da odgovara vašem terminu.

Buduće mame koje su u drugom stanju po prvi put obično primete stomačić između 12. i 16. nedelje trudnoće, dok one koje očekuju drugo ili treće dete mogu da dobiju stomačić već od šeste nedelje.

Gojaznim mamama obično treba nešto više vremena da fizički primete da su u drugom stanju.

“Gotovo da ne postoji trudnica koja smatra da je njen stomak odgovarajuće veličine – ili misle da je prevelik ili da je premali

Teks nam je poslala mama MARIJA 

PITATE SE – Zašto je stomak za vreme trudnoće tako tvrd?

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...