Da li ste znale ovo trudnice : Jutarnje mučnine štite mame i bebe?

Iako su neprijatne, mučnine mogu biti veoma korisne za zdravlje trudnice i razvoja organa ploda. Pogledajte zbog čega je tako.

 jutarnje-mučnine-trudnica

Čak dve trećine budućih majki oseća mučnine, a naučnici smatraju da je njihova pojava dobar znak!

TRUDNICE BANANA JE VAŠ SPAS U TRUDNOĆI ZA MUČNINE (PROČITAJTE)

 Naime, nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da jutarnje mučnine štite trudnicu i plod od trovanja hranom, a plod je, takođe, zaštićen od dejstva hemikalija koje su u stanju da deformišu bebine organe u ključnom periodu razvoja.

Ovaj zaključak izvela su dva ugledna biologa Univerziteta u Kornelu – Samjuel M. Fleksman i Pol. V. Šerman, koji su detaljno analizirali krajnje ishode hiljada uspešnih i neuspešnih trudnoća. Kako oni objašnjavaju, pojava mučnina zaslužna je za to što žene u ranim fazama trudnoće neretko izbegavaju meso, određene vrste povrća i pića koja sadrže kofein.

Ledene kockice protiv mučnine u trudnoći (PROČITAJTE)

 “‘Jutarnja mučnina’ je potpuno pogrešan naziv”, navodi Šerman, profesor neurobiologije ponašanja na Univerzitetu u Kornelu, u koautorskom radu “Jutarnja mučnina: Mehanizam za odbranu majke i embriona”.”Mučnina i povraćanje u trudnoći ne javljaju se samo izjutra, već u bilo koje doba dana.”

Napici protiv jutarnje mučnine u trudnoći (PROČITAJTE)

 Kako njegov kolega Fleksman objašnjava, mučnina i averzija prema određenim vrstama hrane je način na koji se telo majke brani u periodu kada je njen imuni sistem prirodno potisnut. Tako se organizam trudnice brani od toksina koji u njega mogu dospeti putem mikroorganizama i nekih teratogenih supstanci (agenasa koji izazivaju deformitete organa ploda).

Ovde smo vam dali sjajne recepte Šta je najbolje doručkovati tokom trudnoće (JELOVNIK-RECEPTI) (PROČITAJTE)

 

 

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...