DA LI STE ZNALI DA OVAJ ZAČIN TOPI KILOGRAME ?

0

Ovaj začin ima skoro svaka kuća, ali malo ko zna koliko je dobar za zdravlje. Ono što će vam se posebno dopasti jeste činjenica da on baš pomaže u mršavljenju, što će nam svakako svima dobro doći da svoju liniju dovedemo u red.

mrsavljenje

Naučnici sa Instituta medicinskih nauka u Iranu “Shahid Sadoughi” otkrili su da osobe koje svakog dana pojedu kašičicu mljevenog kima čak tri puta brže gube na težini od ljudi koji su na dijeti, ali ne konzumiraju taj začin, piše “Ljepotaizdravlje.ba.

Samo gutalj ovog napitka prži salo

U istraživanju je učestvovalo 88 žena sa prekomernom težinom. Sve su žene tokom istraživanja smanjile dnevni unos kalorija za 500 i pratile savjete o zdravoj ishrani.

Međutim, polovina ispitanica je svakodnevno jela 3 grama kima u prahu, umešanog u nemasni i nezaslađeni jogurt.

Pijte ovaj sok i kilogrami će sami nestati

Nakon tri meseca, grupa koja je konzumirala kim više je smršala. U proseku su izgubile 1,5 kilogram više od žena koje nisu konzumirale kim. Osim toga, za čak 14 posto im je bio smanjen udeo masti u telu.

Žene koje nisu jele kim izgubile su oko pet kilograma, a udeo masti spustile za 4,9 posto.

Taj začin je pomogao i da značajno spuste nivo lošeg holesterola. Naučnici ovaj efekat objašnjavaju time što kim sadrži obilje fitosferola, koji imaju sposobnost apsorpcije holesterola, a sadrži i materije koje ubrzavaju metabolizam

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online