Da li su deca zaposlenih mama manje srećna?

0

Jedno od novijih istraživanja pokazalo je da deca zaposlenih mama čak mogu biti uspešnija kasnije u životu. U poslednjih godina mame su jako opterećene na poslu i imaju lošu savest što nedostaju svojoj deci.

 

Neke majke svako jutro odlaze na posao sa teškim srcem, jer imaju osećaj da time uskraćuju svoje dete za zajedničke trenutke.

Prema jednom od poslednjih istraživanja, srećom, zaposlenost majke ne utiče na dete, već deca zaposlenih majki čak budu uspešnija kasnije u karijeri i imaju veće godišnje prihode.

 

Savremene majke su drugačije

Tradiconalne uloge žena i muškaraca sve više nestaju, kao što smo ih nekad poznavali.

Savremene majke uz obavljanje kućanskih poslova takođe obavljaju puno posla na poslu i same doprinose porodičnom budžetu.

Žena koja iz ličnih ili finansijskih razloga odluči da i dalje ide na posao, iako je postala mama, ima pravo na tu odluku i time neće naškoditi svom detetu, kao što je nekad važilo.

Pogotovo ako joj posao predstavlja izazov i radost.

 

Vreme za sebe je takođe važno.

Žene i dalje nose veliki teret kada je reč o roditeljskim obavezama.

- Oglasi -

Zato je važno da znaju da odvoje vreme za sebe i da se ponekad opuste.

Deca najviše trebaju srećnu i zadovoljnu mamu i često preuzimaju osećanja svojih roditelja, zato nije svejedno kako se osećate.

Zadržite stvari koje vas raduju i ispunjavaju.

Budite im pozitivan uzor i naučite ih šta je sve važno za srećan život, tako što ćete to i same živeti.

 

Velika i mala deca

Biti mama je nešto najlepše, ali istovremeno je i fizički i emotivno naporno.

U jednom od anketa, neke mame su priznale da im muževi ponekad više stresa uzrokuju nego deca ili posao, jer imaju osećaj da je njihov partner samo još jedno dete za koje moraju da brinu i često nemaju pomoć u kućnim poslovima, bez obzira na to da li same idu na posao. Važno je da zajedno sa partnerom rasporedite obaveze, jer ćete biti manje iscrpljene i kod kuće će odmah biti veselija atmosfera.

 

Danas nemamo dovolj vremena.

Uz brojne obaveze, kazaljke na satu se kreću mnogo brže nego što bi trebalo, ali ipak je izuzetno važno zajedničko vreme koje provodite sa porodicom.

Vodite računa o kvalitetnom zajedničkom vremenu, koje je važnije od same količine.

Foto FreePik

- Advertisement -

Komentara
Loading...