DA SE ISTOPITE :) 50 razloga zašto volimo bebe

0

Zamislite samo tu malu, okruglu guzu koju biste naprosto da pojedete koliko je slatka, ta predivna mala stopala, prvi osmeh zbog kojeg se bukvalno topite od sreće, i tu bujicu osećanja kad vas beba pogleda. Zbog svega toga, vi jednostavno obožavate svoju bebu, a mi ćemo vam navesti još 50 (isto tako valjanih) razloga…

1. Svoju bebicu možete da obučete kako vam je volja, a ona se neće buniti (šta mislite o šeširu sa zečjim ušima?)
2. Kada dobijete bebu, to je kao da oživljavate dete u sebi. Sada imate priliku da uradite ono što ste oduvek želeli, da namerno tabanate po stanu i da pevate neku dečiju pesmicu dok na glavi nosite lonac.
3. Kada pogledate koliko posla imate, naprosto se naježite, zato vam preporučujemo da prepodne provedete sa svojim anđelkom gledajući Nodija ili Medu u velikoj, plavoj kući. Verujte nam na reč, to će vam biti zabavnije od posla koji uvek čeka na vas.
4. Samo da znate, vaša beba je još prilično mala i ne mari baš mnogo za sve što joj kupujete, a posebno za sve te najnovije igračke. Zato, ne bacajte pare na to!
5. Bebina kosica je toliko meka da se ništa ne može meriti sa njom.
6. Vaša beba vas već sada smatra idolom, pa nema potrebe da pljačkate banku, napišete neki bestseler ili osvojite Mont Everest bez ičije pomoći.
7. Svoju bebu vodite svuda jer je toliko slatka da osvaja već na prvi pogled. Jeste li videli kako se samo tinejdžeri na nju smeše, zatim stara gospođa što živi na kraju ulice, pa čak i vaš natmureni poštar?
8. Uz svoju bebu naučite da cenite “jutarnje izležavanje”, pa makar uživali samo do 7 sati ujutro.
9. Morate da priznate da vam prija kada se grohotom nasmejete svaki put kad vaša beba počne da “pravi face”( pogotovo je interesantna ona koja kao da vam poručuje: “Ne, mama, samo ne opet spanać”!)
10. Dok gledate svoju bebu, dođe vam da zapevate neku dečiju pesmicu, i za divno čudo uspevate, a nemate pojma odakle je znate!
11. To što je posmatrate dok spava, urezaće vam se duboko u pamćenje i uvek ćete se sećati toga kao najmilijeg prizora iz života.
12. Dok se smeška u snu, bićete uvereni da nešto lepo sanja…
13. Uz nju će i vaši i partnerovi roditelji da postanu vredni obožavanja.
14. Njenim rođenjem postajete član najvažnije grupe na svetu – član kluba roditelja, uz neverovatne uslove: članska karta je besplatna i vredi doživotno!
15. Uz svoju bebu naučićete šta znači voleti nekoga – bezuslovno i do neba.
16. A sada bacite pogled na ta malena i meka stopala – zar nisu kao stvorena za igru…?
17. Sada imate mnogo važnijih briga koje se tiču bebe, nego da mislite na strije ili na svoj nezategnuti stomak.
18. Pa, probajte da navedite još jednu osobu na ovom svetu, pored vaše bebe, koja vam se smeje i tapše kada ulazite u sobu!
19. Navedite nam ime jedinog bića koje vam velikim i iskrenim osmehom odgovora na jutarnje buđenje (da vam pomognemo malo: to nikako nije vaš partner!)
20. A kada ste tužni, samo pogledajte svoju bebu i – izgledaćete kao da vas je sunce ogrejalo!
21. Sada vaše posete prodavnicama traju duplo duže – toliko ste “slatki”, da svi žele da sa vama popričaju.
22. Priznajte da ste presrećni kada vidite izraz blaženstva na bebinom licu posle polusatnog sisanja.
23. Vaše dete vam daje krila i želju da svet pretvorite u bolje mesto.
24. Jeste li videli tu kul bebi odeću – majice sa likom Če Gevare, farmerice marke “Dizel” i oprema “Bejbi Dior”?
25. Iako zvučite kao pokvarena ploča dok pevušite, a slon u vašoj interpretaciji zvuči kao mačka, budite uvereni da će vaša beba i dalje uživati u igri sa vama.
26. Zar ne mislite da će biti divno da pročitate još koji put svoje omiljene priče i bajke iz detinjstva – recimo “Crvenkapicu”, “Snežanu i sedam patuljaka”, “Ivicu i Maricu”?
27. I dalje ćete za nju izgledati prelepo iako vam je kosa u haosu već danima/nedeljama/godinama (zaokružite ono što se odnosi na vas)!
28. Svaki dan vaša beba uči nove stvari – smeje se, maše rukama, puže i naravno ponekad slomi neki predmet vama veoma drag.
29. Uz nju se više ničega ne bojite – ni zlih sobraćajaca koji vrebaju na svakom koraku niti bezobraznih prodavaca koji vas nerviraju. Samo neka vam priđu, pa ćete im pokazati njihovog boga!
30. Roditeljstvo je probudilo ono najlepše u vama, toliko ste postali osetljivi na sve što ima veze sa decom, pa plačete i kada gledate reklame na kojima se pojavljuju ta mala, slatka bića.
31. Ne prestajete da se zamarate malim stvarima da biste se skoncentrisali na ono osnovno – igrati se, jesti, spavati, igrati se, jesti, spavati…
32. Eto vam savršenog izgovora da satima ostanete u prodavnici igračaka.
33. To vaše dete baš je prava atleta. Možete li se setiti kada vam je neko poslednji put “strpao” svoje nožne prste u usta?
34. Sigurno da vam je lakše, sada kada ste majka, da se uverite da bi vam “one divne farmerice” ionako smešno stajale.
35. Uz svoju bebu ste naučili da budete nesebični (skoro se niste dobro naspavali, normalno niste jeli danima, a o društvenom životu da i ne pričamo – ali i nije vas briga sve dok je vaša srećica zadovoljna)!
36. Dovoljno je samo reći – miris bebinog vratića.
37. Pa vi ste prava supermama, samo jednim poljupcem i zagrljajem rešavate probleme sa guzom, bolove usled rasta zubića i čvoruge na glavi.
38. Vrlo je zabavno kada igra pod nazivom “Na koga li, Bože, liči?” počne. Tada ćete čuti svašta od “Ma, ima nos tvoje mame” ili “… svekrove uši” do “Pa, još mi ne liči ni na koga!”
39. Vaša slatkica i ne trepne okom kada vas vidi u kućnoj haljini ili pidžami u vreme ručka. To je pravo olakšanje!
40. A tek kada je čujete da podriguje! Naprosto se zapitate kako to anđeosko stvorenje može da proizvede tako gromoglasan zvuk.
41. Kako ćete inače da naučite da cenite male stvari – recimo prekidač u mraku, pahuljice na podu ili lišće na vetru. Zar vam se sve to ne čini fascinantnim?
42. Uverićete se kako je vaš partner ipak divan tata (iako mu menjanje pelena i nije uža specijalnost).
43. Na njen stomak možete da stavite velike, krupne maline.
44. Pogledajte samo taj samozadovoljni, pobednički osmeh kada se dočepa nečega što zna da ne sme da dira (daljinskog upravljača, vašeg omiljenog CD-a, mačke…)!
45. Kako je samo uspela da vas i vašeg partnera pretvori u “dobro izdresirane roditelje”!
46. Ko će vas najbolje naučiti šta je to strpljenje? Ko drugi ako ne vaša beba? Zamislite samo situaciju da prođe ceo mesec a da vaša beba još uvek gleda samo u svoje ruke.
47. A kada je čujete da se kikoće – ima li išta lepše od toga?
48. Sad tek shvatate svoje roditelje i kroz šta su sve prošli dok vas nisu izveli na pravi put… zbog toga ih mnogo više cenite i osećate neizmernu zahvalnost (možda i malo grižne savesti).
49. Još jedna stvar zbog koje volite svoju bebu jeste činjenica da ste vi savršen tim, prijatelji zauvek (dobro, bar do puberteta!).
50. Odustali ste od savršenog izgleda i sada se samo trudite da izgledate prihvatljivo za sebe i okolinu.

izvor.Life Content

PROČITAJTE I OVE PRIČE

Komentara
Loading...