DA TRUDNOĆA MENJA VAŠU VEZU : EVO I KAKO

Ta mala prinova već sada ostavlja svoj trag. Ništa neće biti kao pre. Hormoni će učiniti da se ponašate drugačije, ponekad nerazumno. S druge strane, sve te promeni će među vama stvoriti jednu novu neraskidivu vezu

trudnoća

Veće grudi, širi stomak, otečeni zglobovi, vaše telo prolazi kroz neverovatne promene kako bi primilo najnoviji mali dodatak u vašu porodicu. Tokom ove transformacije odnos s vašim partnerom takođe će se promeniti. Jednostavno rečeno, ljubav i trudnoća mogu biti zeznuta kombinacija: S vremena na vreme osećaćete se neobjašnjivo bliski, a u nekom drugom momentu osećaćete kao da vaš partner živi na drugoj planeti.
Biti svesni onoga što je pred vama i naučiti kako upravljati i razumeti svoje emocije, pomoći će vam da zadržite i ojačate svoju vezu na duge staze. Evo kako se nositi s pet najčešćih promena.
1. Postaćete nametljivi
Hormoni u trudnoći doslovno teku kroz vaše telo i mogu imati dubok uticaj na vaše emocije, što izaziva osećaj panike. Mnoge žene doživljavaju silan strah od napuštanja tokom rane trudnoće. Čak i one nezavisne žene brinuće se da ih partner ne napusti ili da ne strada u nesreći. Taj strah često dovodi žene do čudnih i nerazumnih zahteva od svojih partnera, kao što je nošenje kacige u automobilu ili da se javlja svakih pola sata.

Ne brinite – ova luda žena će se povući nazag u prvobitno stanje kako trudnoća napreduje. U međuvremenu, dobra je ideja upozoriti partnera o ovakvom stanju. Dajte mu do znanja da se upravo sada osećate naročito osetljivim i da bi stvarno pomoglo da vas zagrli ili pruži više pažnje.

2. Možda nećete biti na istom nivou
Onog trenutka kada vidite tu plavu crtu na testu, osećaćete se kao mama. A i vaše telo vam daje male znakove za potvrdu novoimenog statusa. Vaš partner nema ni jedan od ovih fizičkih simptoma – i dok nauka hvata korak sa naučnom fantastikom, nikada ni neće. To znači da on možda neće dobiti osećaj da je tata dokle god ne uzme dete prvi put u ruke.
Ti i on u novim  ulogama

Ne znači da on nije uzbuđen što će postati roditelj, on jednostavno nema jednak osećaj prema ovoj situaciji kao vi. Pokušajte da se ne uznemiravate ako on ne deluje zabrinuto oko biranja boje za detetovu sobu ili papučica za bebu.

3. On bi se mogao osećati izostavljeno
U vašoj glavi se trenutno svašta događa. Osim fešte za novorođenčad i čestitki od strane raznih prijatelja, većina uzbuđenja se vrti oko vas. A budući da on ne može puno pomoći oko bebe dok je još u stomaku, možda se ponekad neće osećati tako povezano s detetom – ili s vama. Podstičući ga da se poveže s vašim stomakom pomoći će da se oseća kao sastavni deo trudnoće.

Naterajte ga da počne da priča sa bebom, pustite njegovu omiljenu muziku i podelite njegovo uzbuđenje o tome kako da naučiti dete da igra razne sportove s loptom. Potrudite se da odvojite vreme s bebom i s njim. Napravite njegov omiljeni obrok ili ga iznenadite izlaskom u bioskop jer će na taj način osećati da je još uvek vaš momak broj jedan.

 
4. Intimnost će se intenzivirati
Navikavanje na vaše telesne funkcije tokom trudnoće biće zanimljivo, a podeliti to sa svojim partnerom može biti nova stvar za vas dvoje. Biće trenutaka kada ćete vas dvoje biti u strahu od života koji stvarate, kada ćete uživati u ljubavi i osetiti naročito blizak emocionalni odnos – a onda biste možda mogli ispustiti gasove. Budite spremni smejati se tome s vašim čovekom. Svi ti gasovi i mučnine činiće se neprijatnim na početku, ali verujte da će vas to povezati više nego ikada.
5. Seks bi se mogao smanjiti tokom trudnoće
Romantika ima tendenciju da splasne u prvom tromesečju, kada se većina žena oseća neprijatno i iscrpljeno. Kako meseci prolaze i vaš stomačić postaje veći, druženje ispod čaršava može se činiti malo teže, ali je važno da se dogodi. Zadržavanje te fizičke veze tokom trudnoće i pričanje s partnerom o tome jača vašu vezu kao par. Možda se neće desiti spontano, ali pronalaženje strasti u ovom trenutku i fizičko povezivanje će vas približiti.
izvor:bebac.com
Komentara
Loading...