Danas je mnogo lakše biti trudnica nego ’80-ih godina, a evo i zašto!

0

ISTINA !!

4D ultrazvuk omogućava lekaru i budućim roditeljima detaljniji prikaz onoga što se dešava u trudničkom stomaku, što je nekada bilo nezamislivo.

U godinama kada nije bilo interneta, ni mobilnih telefona, pristupačne odeće, i trudnoća je izgledala malo drugačije. Sada možete saznati pol bebe, imati bezbolan porođaj i supruga pored vas u tom, za vas najlepšem trenutku.

Brzinski testovi za trudnoću

Bilo je testova za trudnoću i pre, ali definitivno nisu bili tako pristupačni i brzi. Ako mislite da je čekanje od tri minuta mukotrpno iskustvo koje kao da traje satima, zamislite kako je bilo kad se čekalo i po 15 minuta.

Moda za trudnice

Kada govorimo o odeći za trudnice iz 80-ih, govorimo uglavnom o konzervativnim i širokim haljinama. Danas je moda za trudnice po

- Oglasi -

Prvi dodir

Nakon trudova, guranja i celog porođaja, najlepši trenutak koji većina majki može da zamisli je onaj kada vam stave vašu novorođenu bebu na grudi, što ranije nije bila praksa. Bebu su prvo prali, a zatim povijali i na kraju donosili majci.

Internet i društvene mreže

Internet je omogućio mamama odgovore na mnoga pitanja i brige koje ih muče i to u ekspresnom roku. Iako ponekad više odmaže nego pomaže, internet je zamenio klasične enciklopedije i omogućio nam odgovore na sva pitanja.

S Facebookom, Instagramom i drugim mrežama, moderne mame stvorile su pravu „malu“ zajednicu uz koju lakše prolaze kroz majčinstvo.

Pol bebe pre rođenja

Ranijih godina nije postojala opcija kod većine lekara da se sazna pol deteta. Danas je to veoma česta pojava. Retko ko ne želi da sazna pol bebe.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

3D i 4D ultrazvuk

3D i 4D ultrazvuk, omogućavaju lekaru i budućim roditeljima detaljniji prikaz onoga što se dešava u trudničkom stomaku. Zamislite da trebate da čekate do rođenja deteta, kako biste videli detaljnije bebu.

Trudničke aplikacije

Zahvaljujući brojnim aplikacijama koje mogu da se „skinu“ na vaš pametni telefon, danas možete biti u potpunosti „povezani“ sa svojom trudnoćom na način koji mame pre nisu mogle.

Podrška na porođaju

Danas većina majki izabere osobu koja će joj biti podrška na porođaju, a ta osoba je najčešće suprug. To osamdesetih niste ni mogli da zamislite.

izvor.telegraf.rs

- Advertisement -

Komentara
Loading...