DANAS SE PORAĐA TRUDNICA ZARAŽENA KORONOM! U GAK „Narodni front“ sve je spremno za carski rez!

0

Trudnica iz Valjeva koja je zaražena novim korona virusom, zbrinuta je u Ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front i danas će joj biti urađen carski rez, izjavio je ginekolog GAK-a Vanja Milošević.

On je za TV Pink rekao da druge trudnice ne treba da brinu, da to za njih ne predstavlja nikakav rizik, jer je zaražena trudnica izolovana.

Zaražena žena, kako je rekao, osim podatka da je pozitivna za sada nema nikakvu kliničku sliku.

Kako nezvanično saznajemo, trudnica je iz Valjeva, jednog od tri najveća žarišta epidemije, a virus je dobila od zaraženog člana svoje porodice!

- Oglasi -

Načelnica porodilišta prof. dr Snežana Rakić potvrdila je da je u njihovu ustanovu primljena zaražena trudnica.

– Postoji trudnica obolela od koronavirusa i ona bi trebalo da uskoro bude porođena. Nije imala simptome, a klinička slika uopšte nije ukazivala na to da je bila u kontaktu sa inficiranom osobom. Za sada je najbitnije da se dobro oseća i da porođaj prođe u najboljem redu. Naravno, i da beba bude zdrava – istakla je prof. dr Rakić.

Prema rečima profesoorke Rakić, u njihovoj ustanovi sve je urađeno po najvišim standardima i ispoštovane su sve preporuke epidemiologa i Ministarstva zdravlja.

– Zaista se trudimo da svi zajedno preduzmemo sve što je potrebno za naše mame i bebe, kako bi se izbegao rizik od zaraze. Spremni smo i za ovakve slučajeve u kojima imamo već zaraženu trudnicu. Ona se nalazi u izolaciji, ima svu potrebnu zaštitnu opremu i pod takvim uslovima će se i poroditi. Sve je sterilno, dezinfikovano, izolovano, preduzete su mere higijene, ali i maksimalna zaštita osoblja i drugih pacijentkinja – objašnjava naša sagovornica.

Foto Tanjug
Autor/Izvor informer

- Advertisement -

Komentara
Loading...