Da svaka žena postane majka

Više nema sumnje! I nauka je dokazala da akupunktura, homeopatija i reiki mogu da ubrzaju lečenje steriliteta ili da ga samostalno izleče. Sve ove tehnike smanjuju napetost i stres, a hormone dovode u ravnotežu. Rezultat toga često je trudnoća.

3 leka protiv steriliteta

1378506_715285915152436_1046470470_n

Izraelski tim stručnjaka sa Univerziteta u Tel Avivu upoređivao je uspešnost tretmana za lečenje steriliteta kod parova koji su koristili klasične medicinske metode i kod onih koji su ih kombinovali sa kineskim biljem i akupunkturom. Rezultat je bio sledeći: pomoću akupunkture je zatrudnelo 65 odsto žena, dok je tu sreću imalo samo 39 odsto onih koje je nisu koristile.

 

Dr Vesna Marinković Mićić, specijalista za anesteziju, reanimaciju i akupunkturu i vlasnica ordinacije „Vitalis“, kaže da postoje dva osnovna uzroka koji izazivaju sterilitet kod žena – funkcionalni i organski. Kod funkcionalnog steriliteta reproduktivni organi su zdravi, ali ne dolazi do začeća jer zbog disbalansa hormona nema ovulacije. Organski sterilitet pak nastaje zbog fizičkih prepreka u prolasku jajne ćelije do materice. Njegov najčešći razlog je opstrukcija jajovoda.
– Akupunktura daje veoma dobre rezultate u lečenju funkcionalnog steriliteta. Bockanjem iglicama aktiviraju se energetski tokovi u meridijanima i uspostavlja se ravnoteža jina i janga. To utiče na smanjenje napetosti i stresa, poboljšanje cirkulacije, kao i imunološkog i endokrinog odgovora. Kao rezultat često imamo trudnoću – kaže Vesna.

ČAJEVI ZA PLODNOST
* Macina trava: kašiku suve biljke prelijte sa dva decilitra vrele vode i ostavite poklopljeno desetak minuta. Svakodnevno pijte od dve do tri šolje mlakog ili hladnog čaja. Ovaj čaj nemojte piti dok imate menstruaciju.
* Čestoslavica: kašičicu biljke prelijte sa dva decilitra vode, poklopite, pustite da odstoji pet minuta i procedite. Pijte tri puta dnevno po šolju toplog napitka.

I MUŽ I ŽENA TREBA DA SE LEČE
Akupunkturom se postiže balans u lučenju hormona iz hipofize i pravilan odgovor jajnika sa balansiranim lučenjem estrogena i progesterona. Oni onda izazivaju ovulaciju i izbacivanje jajne ćelije iz jajnika, što je prvi uslov za oplodnju. Predlaže se lečenje oba partnera da bi se obezbedila bolja funkcija reproduktivnog sistema, mada je uzrok steriliteta najčešće vezan za samo jednog partnera.
– Akupunktura se preporučuje i muškarcu i ženi jer je neophodno uskladiti mnoge funkcije kod oba partnera da bi došlo do oplodnje. Jedan od njih je i PH faktor. Akupunktura deluje holistički – na hormone i na psihu, na fizičku funkciju reproduktivnog sistema, cirkulaciju, libido i potenciju. Ona obezbeđuje lečenje više različitih faktora koji mogu da dovedu do steriliteta oba partnera.
Preporučuje se i kod takozvanog fizičkog steriliteta, jer povoljno deluje na sve funkcije reproduktivnog sistema i povećava sigurnost veštačke oplodnje – naglašava dr Mićić.

VIŠE SPERMATOZOIDA, VEĆE ŠANSE
Homeopatija je takođe veoma moćan metod za lečenje steriliteta. Najnovije naučne studije pokazale su, naime, da je kod žena koje su se podvrgle homeopatskom tretmanu u 57 odsto slučajeva poboljšana plodnost, dok je kod muškaraca broj spermatozoida povećan za 65 odsto.
– Postoje homeopatski lekovi koji imaju poseban afinitet prema reproduktivnom sistemu muskarca i žene, ali to ne znači da se ti lekovi uvek koriste u svim slučajevima. Homeopatija je holistička medicina upravo zato što se homeopatski lek bira isključivo tako da odgovara toj određenoj osobi. To znači da se i u tretiranju neplodnosti kod različitih osoba pojavljuju i različiti lekovi – kaže homeopata Marina Mlinarić.

 

Reiki pomaže začeće

UibmX
Reiki je mnogim ženama pomogao da zatrudne. Ova tehnika se bazira na balansiranju životne energije na nivou čakra sistema. Najčešći izroci steriliteta su hormonski poremećaji i stres, što dovodi do hiperprodukcije hormona nadbubrega. U toku reiki tretmana optimalizuje se lučenje svih hormona i dovodi do stanja opuštenosti i bezbrižnosti, što je jedan od preduslova za mogućnost prirodnog začeća. U svojoj praksi sam imala puno slučajeva mladih žena kojima je reiki, uz pomoć metoda klasične medicine ili samostalno, pomogao da zatrudne i dobiju dete.
Reiki deluje na čakre koje predstavljaju energetske centre, smeštene na ljudskom telu u nivou žlezda sa unutrašnjim lučenjem. Postoji sedam glavnih čakri, kao i sedam glavnih žlezda zaduženih za stvaranje hormona i njihovu regulaciju. Izuzetak čini prva čakra, koja se kod muškaraca nalazi između testisa i anusa, a kod žena u nivou grlića materice, i za nju je odgovorna nadbubrežna žlezda. Svim ostalim žlezdama možemo pristupiti polaganjem dlanova na čakre od dva do sedam i na taj način direktno uticati na uspostavljanje normalog metabolizma hormona.

Komentara
Loading...